Shakshuka er opprinnelig en frokostrett fra Nord-Afrika, som i hovedsak består av posjerte egg i en spicy tomatsaus. Nå er det vanlig å få denne sunne vegetarretten i store deler av Midtøsten.

Du trenger ikke vente til helgefrokosten for å lage en herlig shakshuka, den passer nemlig like godt til lunsj og middag. Og det beste med shakshuka er at du sannsynligvis har det meste av ingrediensene i skapet allerede. 

Shakshuka er perfekt restemat

Du kan variere shakshuka i det uendelige. Noen tilsetter oliven, mens andre har stekt sopp i. Du kan også smuldre fetaost på toppen hvis du ønsker det.

Kort sagt; shakshuka er perfekt å lage hvis du har rester i kjøleskapet. Så lenge du lager en spicy tomatsaus som du posjerer egg i, kan resten være opp til deg.

Egg shakshuka i en dyp stekepanne.

Hvis du vil servere shakshuka til middag, passer det godt å lage en grønn salat til. Du kan også bytte ut tortilla med godt brød.

SHAKSHUKA

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 rød paprika, hakket
  • 6 hvitløksfedd, knust og hakket
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 ts paprikapulver
  • ½ ts spisskummen
  • ½- 1 ts kayennepepper,
  • ½ ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 egg
  • 4 ss hakket persille eller koriander
  • 4 tortillaer, til servering

 

Slik gjør du:

  1. Varm olje i en stekepanne med høye kanter og stek løken myk over middels varme. Tilsett chili, paprika og hvitløk og la det steke til de er myke.
  2. Ha i tomater og krydder og la det småkoke i ca. 20 minutter til du får en tykk, fin saus. Smak til med sitronsaft.
  3. Lag fire, små fordypninger i sausen og knekk i 4 egg.
  4. La sausen småkoke under lokk på middels varme i 5-6 minutter, til eggene er ferdige. Strø over persille eller koriander og server med tortillaer.