Klassikerne strawberry daiquiri og frozen margarita kjenner du kanskje til. Fjerner du alkoholen blir det en kald, frisk og lettdrikkelig frozen mocktail, som egner seg like godt til halloween som til sommerfesten.

Vi har latt oss inspirere av mørketiden og har valgt mørke bær til den iskalde drinken. Ikke bare er mørke bær friske på smak, særlig blåbær inneholder godt med antioksidanter, som kan være bra for helsa når mørket senker seg. 

Mocktail for voksne

Drinken består kun av bær, druejuice og appelsinjuice. For å gi den et litt mer "voksent" peg har vi toppet med aromatiske pepperkorn.

Den oransje sukkerranden er ikke der kun for å se pen ut - den har også en funksjon: Det lett bitre appelsinskallet i kombinasjon med pepperet utfordrer smaksløkene og setter prikken over i’en.

<< LES OGSÅ: Trenger du inspirasjon til velkomstdrink? Se flere fristende mocktails her.>>

Har du ikke mørke bær er det ingen sak å benytte annen frossen frukt. Det viktigste er at bærene eller frukten har en syrlig og frisk smak som kan balansere godt med den søte druejuicen. Da skal det ikke være nødvendig å tilsette ekstra sødme.

Bruk frosne bær

Den norske bærsesongen er svært kort og du skal virkelig kjenne din besøkelsestid dersom du skal rekke å plukke bærene selv. Hos Coop Mega finner du et variert og godt utvalg av frosne frukt og bær som kan benyttes til fristende desserter, kaker, bakst og drikke gjennom hele året. 

<< PRØV DETTE: Har du prøvd å lage din egen yoghurt-is? Det er både sunt og enkelt. Eller hva med en rask smudrepai med bær? >>

mocktail med mørke bær, appelsin-rand og sugerør

Frozen mocktails er geniale for å få brukt bærene i frysen. De bør nemlig ikke ligge mer enn et år.

MOCKTAIL MED MØRKE BÆR
Vanskelighetsgrad: Enkel
Totaltid: ca 40 minutter (kortere dersom du bruker friske bær)  

Dette trenger du til 2 porsjoner:

 • 300 g blanding av frosne blåbær og bjørnebær
 • 6 hele sorte pepperkorn
 • skallet av 1/2 appelsin
 • 2 ss hvitt sukker
 • 3 dl druejuice
 • 0,6 dl appelsinjuice + 1 dl til sukkerkanten
 • 1-2 dl knust is

 

Slik gjør du:

 1. Legg frosne bær til tining på kjøkkenbenken.
 2. Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne og knus i morter.
 3. Riv appelsinskall og bland sammen med sukker på en tallerken. Hell resten av appelsinjuicen på egen tallerken.
 4. Dypp kanten av cocktailglasset først i appelsinjuice og deretter i sukkerblandingen for en dekorativ sukkerkant.
 5. Mos bærene godt med blender og press massen gjennom en sikt.
 6. Ha bærsaften tilbake i blenderen sammen med druejuice, appelsinjuice og litt knust is og kjør til alt er godt blandet. Tilsett mer knust is til drinken blir slush-aktig.
 7. Hell drikken over i glasset og avslutt med knuste pepperkorn på toppen.

Tips!

Bærene tines først for å lettere kunne sile ut bitre frø og skall. Dersom du ikke har noe imot litt ekstra fiber i glasset, eller ikke har tid til at bærene skal tine, er det bare å kjøre de frosne bærene direkte i blenderen sammen med juicen. Da trenger du heller ikke ekstra is.

Det er ikke noe i veien for å bruke friske bær dersom det er tilgjengelig.