Vi vet alle at det er viktig å drikke vann hver dag, men det kan jo bli litt kjedelig i lengden. Heldigvis finnes det et alternativ som er både smakfullt, lekkert og lekende lett.

Mindre matsvinn 

Har du en flott basilikumsplante i vinduskarmen som du ikke får brukt, eller en halv kurv blåbær som fortjener et lenger liv? Legg det i vannkaraffelen sammen med masse is og vann og nyt som forfriskende drikke. 

Et annet alternativ er å fryse restene ned i isbiter. Isbiter med frukt og bær smelter langsommere enn vanlige isbiter og holder vannet forfriskende kjølig i varmen. 

Og ikke nok med at det er både tørsteslukkende og pent å se på, det kan også bidra til mindre matsvinn. Slik vi ser det er det en vinn-vinn-situasjon.

<<PRØV OGSÅ: Frisk sommerdrikk med vannmelon og ananas>>

Smaksatt vann med jordbær, lime og mynte.

Smaksatt vann med jordbær, lime og mynte.

Ingen oppskrift, ingen regler

Du trenger ikke oppskrift for å lage smaksatt vann. Har du en karaffel, isbiter og vann er du allerede nesten i mål. Alt som gjenstår er å tilsette det du selv liker aller best. 

Det kan være så enkelt som en sitronskive, noen tynne strimler med slangeagurk eller rabarbra fra hagen. Vi synes det er ekstra gøy å kombinere frukt, bær og grønnsaker med friske urter som du kanskje vanligvis kun vil bruke i maten. Det løfter både smak og aroma flere hakk.

<<JORDBÆR-TIPS: 2 alkoholfrie sommerdrikker med jordbær>>

smaksatt vann med agirk og grønn chili, og smaksatt vann med vannmelon.

Smaksatt vann med agurk og smaksatt vann med vannmelon er forfriskende sommerdrikker.

Smaksatt vann i 3 varianter

For å sette i gang fantasien har vi her tre forslag til kombinasjoner som passer godt i sommervarmen:

  • Jordbær, limebåter og mynteblader
  • Agurkskiver, grønn chili og fersk koriander
  • Vannmelon, sitronskiver og rosmarin

Slik gjør du:

  1. Legg isbiter og frukten/urtene lagvis til karaffelen er fylt opp. Fyll deretter opp med vann.
  2. La vannkaraffelen stå og infusere noen minutter før servering. Jo lenger det får stå, desto mer smak blir det på vannet. Etterfyll med vann og isbiter etterhvert som vannet drikkes opp. 

Holdbarheten på frukt/bær/grønnsaker/urter i vann er 3-4 dager.