Drøm deg bort med hverdagsmiddagen og ta en tur til fargerike India med kikerter og søtpotet i en smaksrik vegetarcurry.

Hva er egentlig curry?

Det høres kanskje fancy og avansert ut, men curry er egentlig ikke mer komplisert enn en samlebetegnelse på aromatiske gryteretter fra Asia, kanskje spesielt India og Thailand.

Vi har laget en vegetarcurry med deilige krydder, kikerter og søtpotet. Perfekt middag når du vil ha en vegetargryte som virkelig smaker!

Vegetargryte med kikerter, kokosflak og limebåt

Koriander, kokosflak og lime topper grønnsakscurryen med friske gode smaker.

”Juks” med kikerter i vegetargryta

Kjennetegnet på en ekte indisk curry er at den inneholder en sinnrik kombinasjon av forskjellige kryddere. I tillegg kommer ofte mange eksotiske ingredienser og at det er lang koketid.

Heldigvis behøver det ikke alltid være slik. Det er nemlig fullt mulig å "jukse" seg til en alle tiders vegetarcurry i løpet av 30 minutter.

Vi har valgt å bruke kikerter på boks i vår indisk-inspirerte vegetargryte. Mest på grunn av den gode smaken, men også fordi de er forkokte og trenger bare oppvarming. Kikertene kan enkelt byttes ut med ferdigkokte linser på boks hvis du foretrekker det.

Krydderblandingen garam masala er også god å ha når det skal gå kjapt. Garam masala inneholder blant annet pepper, koriander, spisskummen og nellik – alle essensielle kryddere for å få den karakteristiske smaken av indisk curry.

Vegetargryte med kikerter og spinatblader

Spinatbladene røres inn helt til slutt. Når de har falt sammen er grønnsakscurryen med kikerter klar for servering.

RASK OG GOD VEGETARGRYTE MED KIKERTER OG SØTPOTET

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter 
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 3 dl basmatiris
  • 2 ss kokosolje, økologisk (eller annen olje med nøytral smak)
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 store fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stor søtpotet (500-600 g), skrelt og delt i terninger
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 2 ss garam masala
  • 2 bokser kikerter (350-400 g)
  • 1 glass tomat passata (eller andre hermetiske tomater)
  • 4 dl grønnsakkraft
  • 2-3 ts flytende honning
  • 100 g ferske spinatblader
  • 0,5 ts salt
  • Fersk koriander, finhakket
  • 2 ss kokosflak, usukrede
  • 4 limebåter

 

Slik gjør du:

  1. Kok basmatiris som anvist på pakningen.
  2. Varm opp olje i en stor gryte på medium sterk varme. Finhakket løk og hvitløk surres blank og mør under omrøring. Det tar 3-5 minutter.
  3. Skrell søtpotet og skjær i små terninger (1-1,5 cm).
  4. Ha søtpotet, revet ingefær og garam masala i gryten og rør om et par minutter slik at aromaene får tid til å utvikle seg.
  5. Tilsett kikerter, hermetiske tomater og grønnsakkraft, rør om og kok opp. Senk temperaturen og la gryteretten småkoke til bitene med søtpotet er møre, ca. 15-20 minutter. Smak til med flytende honning for å få dybde i sausen.
  6. Ha spinatbladene helt til slutt og rør om til bladene faller sammen. Smak til med salt om nødvendig og server med finhakket koriander, kokosflak og limebåter.

Tips!

For en mer kremete konsistens og mer smak av kokos kan halvparten av grønnsakkraften erstattes med kokosmelk.

Kilde: Wikipedia