Når temperaturen stiger og sommervarmen gjør oss sløve, er det godt å kunne avkjøle seg på en kald og god tørstedrikk. En oppkvikkende limonade er enkel å lage og passer utmerket til det formålet.

Limonade med honning

En tradisjonell limonade skal ha en frisk og tydelig smak av sitron, og den skal helst ikke være for søt.

Vi har valgt å bruke flytende honning i denne oppskriften, siden honning er søtere enn vanlig sukker – og dermed kreves det mindre mengder. 

Som en liten tvist kan du servere limonaden med en stilk fersk rosmarin i hvert glass. Den karakteristiske aromaen med hint av skog passer veldig godt sammen med sitrus og bær.

«LES OGSÅ: Smaksatt vann med 3 deilige smaker»

Lag en forfriskende limonade med flytende honning i sommervarmen. Tilsett isbiter av frukt og bær. Fersk rosmarin som rørepinne gir en eksotisk tvist til tørstedrikken.

La fryseren ta vare på sommeren! Lag puré av sesongens frukt og bær og frys ned som isbiter.

Isbiter av frukt og bær

En fin måte å ta vare på sesongens frukt og bær på, er å fryse dem ned som isbiter. Det er helt genialt i en forfriskende limonade, eller til bruk i smoothies.

En annen fin fordel med de fruktige isbitene er plassbesparelsen. Kjør alt til deilig fruktpuré og hell over i isbitbrett. Det tar langt mindre plass i fryseren enn en stor pose frukt eller bær. (Fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du i slutten av saken)

Prøv deg fram med alt fra blåbær, bringebær, jordbær og moreller, til avokado, banan og mango. Isbitene er holdbare i fryseren i minst 12 måneder.

Lag superenkel is med frukt og bær i sommer:

FRISK LIMONADE MED FRUKT OG ROSMARIN

Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

Fruktisbiter:

 • 400 g bringebær, ferske eller frosne
 • 300 g fersken eller nektarin (ca. 3 stk.)

 

Limonade:

 • 8 ss sitronsaft (ca. stk. 4 sitroner)
 • 4-6 ss flytende honning (eller vanlig sukker)
 • 8 dl vann
 • 4 stilker fersk rosmarin

 

Slik gjør du:

 1. Lag fruktisbiter: Bruk stavmikser og kjør bringebær til en jevn masse. Sil bort frøene. Skrell fersken og kjør jevnt med stavmikser. Det er også mulig å bruke hermetisk fersken.
 2. Hell fruktsausen over i hver sin isbitform og sett i fryseren natten over.
 3. Lag limonade: Press sitronsaft og sørg for at ingen steiner blir med. Tilsett honning og rør til alt er oppløst.
 4. Ha sitronsaft og vann i en stor karaffel. Tilsett frukt-isbitene ca. 10 minutter før servering, slik at de får tid til å avkjøle og løse seg opp.
 5. Pynt med fersk rosmarin.