Selv om vi nå har både frosne og friske bær tilgjengelig hele året, er det noe spesielt når de norske bærene kommer i hagen eller butikken om sommeren.

Kanskje har du en bringebærbusk du gleder deg til å høste fra eller du kjøper med deg norske jordbær fra butikken og nyter dem i varmen. Bær smaker sommer! 

<<PRØV OGSÅ: Sommer i et glass: Prøv frisk og deilig sommerdrikk med jordbær>>

Bevar sommerfølelsen

Hvis du ønsker å bevare sommerfølelsen til langt utpå høsten, kan det være lurt å fryse de bærene du ikke spiser. Bær egner seg veldig godt i fryseren og kan holde opptil et par år hvis du gjør det riktig.

Bruk fryseposer eller små frysebokser, det viktigste er at bærene har nok plass og luft mellom seg.

Frosne bær blir bare vasne og slappe når de tiner, tenker du kanskje?

Ikke nødvendigvis.

<< SJEKK DENNE: Kombinasjonen av jordbær og rabarbra er magisk. Denne deilige paien smaker skikkelig norsk sommer.>>

Bær i fryseren

Hvis bær fryses riktig og tiner langsomt i kjøleskapet, kan de holde formen ganske godt.

Ønsker du noen ekstra fine bær til kakepynt eller fruktsalat, kan du fryse ned bærene på et brett, isbitbrett er genialt til dette. Når de er frosne, legger du dem i en pose og lagrer dem et sted de får være i fred i fryseren.

Hjemmelaget sorbet trenger ikke ta veldig lang tid å lage. Denne sorbeten med bær lager du på bare to minutter. Helt sant!

Har du frosne bær i fryseren, lager du denne supergode sorbeten på to minutter.

Har du frosne bær i fryseren, lager du denne supergode sorbeten på to minutter. Snakk om lynrask islykke!

Jordbær- og bringebærsorbet

Dette trenger du til 4-6 porsjoner:

  • 250 g frosne bringebær
  • 250 g frosne jordbær
  • 4 ss melis

 

Slik gjør du:

  1. Det er viktig at bærene er frosne. Kjør alt raskt i en blender og server med en gang, gjerne med iskjeks til.