Indisk curry er perfekt vegetarmat som virkelig metter. Foruten deilige grønnsaker finner du ofte kikerter eller linser i eller til rettene. I Sør-India bruker de i tillegg  kokosmelk. Disse aromatiske rettene krever absolutt ikke kjøtt til. Det er perfekt vegetarmat slik de er.

Søtpoteter i curry

Søtpoteter, som egentlig ikke er potet, er en perfekt kjøtterstatter. Søtpoteter har en myk og herlig konsistens og fargen er vakker oransje.

Krydderne i denne curryen gir også fantastisk farge. Blander du i tillegg grønne spinatblader i retten får du en fargefest som skriker INDIA.

Curry for vegetarianere

Søtpoteter inneholder A-vitaminer (betakaroten) og spinat er supergrønnsaken som inneholder jern, C-vitamin og kostfiber.

Skal du spise vegetarmat over lengre tid er det viktig med et riktig næringsinnhold i rettene. Kikerter er en viktig kilde til protein og derfor en favoritt blant vegetarianere.

Mange steg, mye lykke

Det er mange ingredienser som skal med i en curry. Lager du denne typen aromatisk mat ofte, kan du like gjerne lage en stor porsjon mens du er i gang.

I denne oppskriften oppgir vi malte krydder. Det er ingenting i veien for å bruke hele krydder. Husk da å riste dem i en tørr panne for å få ut de deilige aromaene og oljene før du knuser dem til pulver. 

Spicy curry med søtpoteter.Du vil ikke savne kjøtt i denne spicy, indiske vegetar-cyrryen med søtpoteter! Her får du oppskrift på curry med søtpoteter.

Kjøttfri middag trenger ikke være kjedelig! Du vil ikke savne kjøtt i denne spicy, indiske curryen.

Raskt tips!

Har du dårlig tid, kan du erstatte den hjemmelagde krydderpasten med en indisk curryblanding (som du finner i krydderhyllen hos Coop Mega).

Spicy curry med søtpoteter, spinat og kikerter

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1 boks kokosmelk
  • 4 søtpoteter, i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 pose babyspinat
  • 1 boks kikerter, skylt
  • 1 rød paprika, skåret i strimler
  • 6 ss mandelmel
  • 10 cherrytomater, delt i to
  • ½ lime, finrevet skall og saft
  • 50 g smør, smeltet eller nøytral olje
  • frisk koriander

 

Krydderpaste:

  • 1 ts chilipulver eller paprikapulver
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/2 ts malt sort pepper
  • 1 ts salt
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 grønn chili, finhakket
  • 4 cm revet ingefær

 

Slik gjør du:

  1. Skrell søtpotetene og del dem i litt store terninger. Kok søtpotetene nesten møre.
  2. Finhakk løken og stek den myk i en panne med litt olje og et dryss med salt.
  3. Lag krydderpasten (eller bruk ferdig krydderblanding).
  4. Skjær en paprika i strimler og ha halvparten i pannen sammen løken. Stek i pannen til den er myk. Så tilsetter du krydderpaste og steker videre noen minutter. Ha innholdet i en bolle og blend med en stavmikser eller blender til en fin paste.
  5. I en gryte tilsetter du pasten og en boks kokosmelk. Nå kan du tilsette søtpotet og kikerter.
  6. Bland inn mandelmel. La stå på medium varme ca 15 minutter. cherrytomater, resten av paprikaen og revet skall og saft av lime.
  7. Legg spinatbladene i gryten. Smelt smør og tilsetter retten. Hakk masse frisk koriander og dryss over. Server gjerne med nystekt nanbrød.