Tegneseriefiguren Skipper’n har gjort sitt for at ”alle” vet hvor sunt det er med spinat, men det ser ikke akkurat ut som han nyter smaken når han hiver innpå en boks. Det er veldig synd, for spinat inneholder ikke bare mange næringsstoffer som gjør godt – det smaker også veldig godt. Spesielt i suppe! 

<<Les mer om spinatens mange kvaliteter her: Spinat>>

Kremet spinatsuppe uten melk eller fløte

Spinatsuppe er en god og veldig enkel måte å få i seg masse spinat. Stort sett er det mulig å få tak i ferske spinatblader hele året rundt, men den frosne varianten passer også utmerket dersom du ikke får tak i fersk.

I tråd med den sunne linjen har vi i denne oppskriften erstattet melk eller fløte med mild blomkål. Det gir en myk og kremet konsistens på suppen. Potet er også et alternativ. Begge deler gir suppen fin fylde uten at det det går ut over den karakteristiske spinatsmaken (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du i slutten av saken.)

spinatsuppe med yoghurtdressing og rundstykker

Spinatsuppen "kremes" med mild og fyldig blomkål.

God topping er halve moroa!

Et godt suppemåltid handler ikke kun om alt det gode som er oppi gryta – gode toppinger og tilbehør er minst like viktig. Til spinatsuppen har vi laget en frisk og lett syrlig yoghurtdressing med sitron og mynte.

Økologiske rotfruktchips fra Änglamark gir en sprø kontrast til suppen, og er et godt tilbehør sammen med fersk, grov gjærbakst. Summen blir et herlig hverdagsmåltid som metter godt.

Spinatsuppe med spør rotchips og yoghurtdressing

Tilsett ”det lille ekstra” til spinatsuppen med et lite dryss knasende sprø chips av rotfrukter.

SPINATSUPPE MED MYNTE- OG SITRONYOGHURT

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner

Start med yoghurtdressingen. Den blir best når den får stå og godgjøre seg mens suppen lages.

MYNTE- OG SITRONYOGHURT

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 0,5 sitron, revet skall av
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss mynteblader, finhakket
  • 1 ts flytende honning
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen yoghurt og revet hvitløk.
  2. Vask sitronen godt i varmt vann. Riv skallet (kun det gule) på fint rivjern og press ut sitronsaften i en liten skål. Rør sitronskall og -saft inn i yoghurten sammen med finhakkede mynteblader.
  3. Smak til med honning, salt og pepper.

 

SPINATSUPPE

  • 2 ss olivenolje
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 2 hvitløkfedd, grovhakket
  • 250 g ferdig vasket spinat, eller 1 pose frossen spinat
  • 300 g blomkål
  • 1 l grønnsakskraft
  • Salt og pepper
  • 0,5 sitron, revet skall av
  • 1 pose økologiske rotfrukt chips fra Änglamark, til servering
  • 1 brød, til servering

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp olivenolje i en kasserolle på middels sterk varme. Surr løk og hvitløk mør og blank.
  2. Tilsett spinatbladene og rør om til bladene har falt sammen. Benyttes frossen spinat bør denne tines på forhånd slik at mesteparten av vannet er rent av.
  3. Del blomkålen i små buketter og ha i kasserollen. Hell over grønnsakskraft og kok opp. La alt småkoke til blomkålen er mør (ca 10 minutter).  
  4. Bruk blender eller stavmikser til å kjøre suppen jevn. Kok opp suppen på nytt og smak til med salt, pepper og revet sitronskall.
  5. Ringle over litt ekstra god olivenolje og server spinatsuppen med frisk yoghurtdressing, knasende sprø rotfruktchips og godt brød.