Kanskje har du rips fra egen hage, eller fra bestemors hage – eller kan hende lar du deg friste av alle de friske sommerbærene i butikken.

Nå er det uansett tid for å fråtse i sesongens søteste bær. 😋☀️😜

Dette er en vri på Tilslørte bondepiker som vanligvis lages med epler. Kokos og havregryn sørger for litt sprø knas.

Har du noen gode kjeks kan du gjøre det lettvint og knuse dem mellom lagene i stedet. Eller kanskje har du noe tørt brød liggende?

PRØV OGSÅ: Grønn smoothie med avokado og topisk smak>>

Smuldre brødet og stek det i pannen med smør, sukker og kokos. Så har du gjort en liten innsats for å hindre matsvinn.

Rips er både søte og syrlige på samme tid, men du kan godt bruke andre bær eller frukt i terninger.

Du kan gjøre det meste klart i god tid i forveien og bare vente med å legge alt lagvis i porsjonsglass like før servering.

Tilslørte ripspiker:

ripspiker.jpgTotaltid: 20 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 3 ss smør
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl kokos
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 ts vaniljesukke
  • 250 g rips, renset

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en stekepanne.
  2. Tilsett havregryn, kokos og sukker og rør det sammen.
  3. Brun det til det får en fin karamellisert farge.
  4. Pisk kremen og vend inn yoghurt og vaniljesukker.
  5. Legg bær, havregrynblandingen og vaniljekremen lagvis i porsjonsglass.

 

<<PRØV OGSÅ: SKUMMELT GOD MOCKTAIL MED MØRKE BÆR>>