Det som gjør denne tomatsalaten til noe litt ekstra, er tynne skiver med rødløk og en søt og fyldig balsamicosirup.

Hvis du ikke dyrker dine egne tomater kan det være litt vanskelig å få ta i grønne tomater, men du kan i stedet bruker ulike sorter.

Du får ofte tak i tomater i forskjellige størrelser og farger, og det gjør at salaten ser frodig og fristende ut. Og det er jo så enkelt som at vi spiser med øynene også.

Hvis du ikke har balsamicosirup på flaske, kan du koke inn balsamicoeddik i noen minutter.
Rør evt. inn litt hvitt eller brunt sukker. Eddiken vil tykne litt når den blir avkjølt.

Du kan også dryppe grønn pesto over tomatene og drysse over ristede pinjekjerner.

PRØV OGSÅ: Grønn smoothie med avokado og topisk smak>>

 

TOMAT- OG RØDLØKSALAT MED MOZZARELLA OG BASILIKUM:

tomat-rodloksalat.jpgTotaltid: 35 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 tomater, i båter
  • 2 grønne tomater, i båter
  • 6 cherrytomater, delt i to
  • 3 ss soltørkede tomater
  • ½ rødløk, i tynne skiver
  • 1 mozzarella, i tynne skiver
  • ½ pt basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicosirup

 

Slik gjør du:

  1. Bland alle tomatene med salt og pepper.
  2. Anrett tomatene på et fat og topp med rødløk, mozzarella, basilikum, olivenolje og balsamicosirup.

 

<<PRØV OGSÅ: MANGO OG ADVOKADOSALAT MED ASIATISK VRI>>