Det sies at frokost er dagens viktigste måltid, men langt fra alle er frokostmennesker. Tid kan være en utfordring, mens for andre er det komplett umulig å spise noe som helst tidlig på morgenen. En trøtt brødskive med gulost er kanskje det absolutt siste du kan tenke deg å spise rett etter du har stått opp? Da kan det være smoothie bowl er noe for deg!

En fryd for øye og mage

Smoothie bowl, eller smoothiebolle som det heter på godt norsk, er stort sett det samme som en vanlig smoothie, bare tykkere. Derfor spises den fra en bolle i stedet for gjennom et sugerør. Den tykke konsistensen gjør det lett å toppe med all verdens godsaker som nøtter, frø, granola, frukt og bær.

<<PRØV OGSÅ: Fargerik kjøleskapsgrøt med tropisk smak>>

Smoothie bowl i ananas-skall.

Heldigvis er smoothie bowl ikke bare pen å se på, den gjør godt for gane og mage også!

God start med smoothie bowl

Smoothie bowl er en super måte å få dekket dine «fem om dagen» - den anbefalte daglige dosen av frukt og grønt. Den tykke konsistensen gjør at du kan lesse på med sunne saker som frukt, nøtter, korn og bær - eller andre ting som gir en god start på dagen.

I vår smoothiebolle har vi inkludert granola og chiafrø, som er fiber magen kan jobbe med. Nøttene inneholder sunt fett og vitaminer og mineraler får du gjennom frukten og mandelmelken. Hvis du ønsker mer proteiner kan du tilsette syrnet melk eller yoghurt.

Resultatet er et fyrverkeri av en balansert, næringsrik og energigivende frokost, med masse herlige farger og tropiske smaker!

<<PRØV OGSÅGrønn smoothie med sunne ingredienser>>

smoothie bowl i ananas-skål, med ananas, mango og bringebær

Server i ananasskallet for en tropisk opplevelse – frokost eller dessert, kanskje?

TROPISK SMOOTHIE BOWL I ANANAS-SKÅL

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 15 minutter
Porsjoner: 2 

Dette trenger du:

  • 1 ananas
  • 3 dl mango, frossen
  • 2 banan, moden
  • 1 dl Alpro Mandeldrikk

 

Topping:

  • 20 bringebær
  • 10 jordbær, i skiver
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ss granola
  • 2 ss cashewnøtter, grovt hakket
  • 2 ts chiafrø

 

Slik gjør du:

  1. Del ananasen i to og ta ut innmaten. Skjær bort kjernen – den er trevlete og ikke så god.
  2. Bruk food processor og kjør ananaskjøttet sammen med frosne mangobiter, banan og mandelmelk til en tykk og myk smoothie.
  3. Bruk ananasskallet som «bolle» og fyll med smoothien. Topp med friske bær, kokosflak, granola, nøtter og chiafrø.

 

Kilder:frukt.notelegraph.co.uk