De er store og tunge, men det er verdt å ta den med seg hjem fra butikken av flere årsaker. Frukten har mange bruksområder utenom å være den perfekte snacken, og du må for all del ikke kaste frøene og skallet.

Her får du 10 gode grunner til å spise masse vannmelon i sommer:

1. Den sprø konsistensen gjør den til en perfekt ingrediens i salater og fruktsalater, men også til å spise naturell.  Tips: Skjær like store terninger av fetaost, vannmelon og agurk og legg dem i rutemønster på et fat. Strø tynne skiver av løk på toppen og server som en sjakkbrett-salat.

<<PRØV OGSÅ: Endelig en sunn salat som metter skikkelig.>>

2. Frukten inneholder 91% vann og er en fin måte å unngå dehydrering i sommervarmen.

3. Frys terninger av vannmelon og bruk dem som isbiter i vannet. Du kan også smakssette vannet med vannmelon (eller andre frukter du liker). 

Vannmelon og appelsin er nydelige å smaksette vannet med.

Biter av vannmelon i vannet gir en frisk og deilig smak. Du kan også tilsette andre frukter og grønnsaker du liker, for eksempel appelsin, druer og agurk.

4. Ikke kast frøene; de er perfekte å riste i ovnen og spise som snacks.

5. Vannmelon kan grilles. Temperaturen må være høy og grilltiden kort. Det er kun snakk om ca 10-20 sekunder ellers faller fruktkjøttet sammen og blir mykt. Men med høy temperatur får du fine grillstriper og en deilig røykaroma på overflaten. Nyt den som dessert med vaniljeis til og hakket mynte, eller som tilbehør til middagen.

<<FÅ EKSPERTENS BESTE TIPS og lag skikkelig digg vegetarmat på grillen>>

6. Vannmelon har flere familiemedlemmer, og den gule varianten smaker søtere og  mer honningaktig enn den røde klassikeren. Den er uten kjerner og er fantastisk fin i salater sammen med rød vannmelon. Tips: Noen dråper limesaft over vannmelonen hever opplevelsen.

Syltet skall av vannmelon.

Det ser kanskje litt uvant ut, men syltet rand av vannmelon smaker faktisk kjempegodt til grillmat.

7. Ikke kast skallet! Mellom det røde fruktkjøttet og det grønne skallet ligger en kant som er lys, nesten hvit. Her ligger det masse næring og smak. Syltede vannmelonkanter er et herlig tilbehør til grillmat og mye brukt i USA. Kok opp en syltelake av eddik, salt, sukker, allehånde, laurbær og vann og la kanten (vasket godt) ligge i syltelaken i alt fra to timer til to uker.

8. Vannmelon er sunt: Ifølge det uavhengige helsenettstedet The world´s healthiest foods inneholder det knallrøde, sprø fruktkjøttet masse vitaminer og mineraler. Ifølge helsenettstedet bramat.no  inneholder vannmelon store mengder lykopen og er derfor bra for hjertet og blodstrømmen i kroppen. Snakk om vidunderfrukt!

9. Vannmelon og ananas gir verdens beste jus. Denne blandingen kan også fryses til pinne-is.

10. Hul ut vannmelonen og bruk skallet som en bolle til fruktsalat, eller en sommerlig punch.

Sommersalat med vannmelon, pinjekjerner og fetaost. Ikke kast verken frø eller skall av vannmelonen, du kan menlig lage skikkelig mye god mat av hele vannmelonen. Se våre ti beste vannmelon-tips.

Vannmelon er perfekt i sommersalater. Den søte, crispy frukten smaker kjempegodt sammen med fetaost, ruccola og pinjekjerner.

Sommersalat med vannmelon og fetaost

Dette trenger du til 4 personer:

 • ½ stor vannmelon eller 1 liten, i terninger
 • 150 g fetaost, i terninger
 • ½ dl ristede pinjekjerner
 • 1 pose ruccolasalat
 • 1 pk cherrytomater, delt i to
 • salt og pepper
 • god extra virgin olivenolje
 • 1 sitron, saft og finrevet skall

 

Slik gjør du:

 1. Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.
 2. Riv litt sitronskall over og press sitronsaft fra ½ sitron.
 3. Salt og pepre lett og hell litt god extra virgin olivenolje over salaten