Stadig flere ønsker å lage vegetarmat på grillen! Heldigvis lanseres det stadig nye vegetarprodukter, som gjør det lettere å lage enkel, kjøttfri middag.

Nå om sommeren er vegetarburgere blitt populær middagsmat, både i hverdagen og i helgene. Du får kjøpt mange spennende vegetarburgere i Coops Vegetardag-serie. Prøv for eksempel vegetarburgere med sopp, rødbeter eller grønne bønner og erter. Men hva hvis du enten ikke tåler eller ikke liker hamburgerbrød?

Da kan det lønne seg å lete nye steder!

Portobellosopp kan erstatte brød i vegetarburger med portobellosopp.

Portobellosopp er en utvokst aromasopp, er mørkebrun i fargen og har en dyp og god soppsmak.

I grønnsaksdisken hos Coop Mega finner du portobellosopp, som er en stor og flat sopp som egner seg kjempegodt på grillen. Portobellosopp har mye umami, den såkalte kjøttsmaken, som betyr at den er en god kjøtterstatter.

Stek alltid portobellosopp

Formen på portobellosoppen gjør den ideell som burgerbrøderstatter. Del soppen i to på langs og grill den godt før du sereverer den. Som med all annen sopp er det viktig å varmebehandle den skikkelig. Man skal aldri spise rå sopp.

  1. Børst soppen fri for rusk. Ikke vask soppen i vann.
  2. Del portobellosoppen i to og stek den godt på hver side, til soppen er gjennomvarm, gyllen og fin.

Lag vegetarburgere på grillen i kveld! Sammen med en frisk avokadokrem og hvitløksrømme får du et deilig vegetarmåltid uten for mye strev. 

Oppskrift på vegetarburger med portobellosopp, avokadokrem og hvitløksrømme.

Du kan selvfølgelig velge å grille en mini-burger, såkalt slider, hvis du ønsker å tilføre et kjøttelement i denne burgeren.

PORTOBELLOBURGER MED AVOKADOKREM OG HVITLØKSRØMME

Dette trenger du til 4 små burgere:

  • 4 store portobellosopp
  •  4 vegetarburgere fra Vegetardag-serien eller 4 små sliders av storfekjøtt
  • 2 håndfuller salatblader, gjerne baby leaf-miks
  • 1 ts sesamfrø

 

Avokadokrem

  • 1 avokado
  • 2 ss rømme
  • 1 ts limesaft

 

Hvitløksrømme

  • 1 dl rømme
  • 1 hvitløksfedd, finhakket

  

Slik gjør du:

  1. Lag avokadokrem: Kjør alle ingrediensen til en jevn krem med en stavmikser.
  2. Lag hvitløksrømme: Bland rømme og hvitløk.
  3. Del portobellosoppene på langs og grill dem godt på begge sider. 
  4. Grill burgerne godt på begge sider.
  5. Fordel avokadokrem, hvitløksrømme, burgere og salat i soppene. Strø litt sesamfrø på toppen og server. Til portobelloburgere smaker det veldig godt med søtpotetfries eller pommes noisettes.