Mange forbinder kålrabistappe, eller kålrotstappe, kun med pinnekjøtt. Sannheten er at den milde og gode rotmosen passer utmerket godt til alt røkt og stekt kjøtt, og til stekt fisk.

Kålrabistappe med en tvist

Denne kålrabistappa har ekstra mange rotgrønnsaker i seg. Gulrøtter gir sødme, mens sellerirot og mandelpoteter gir en rund og god smak og deilig konsistens. I tillegg har vi masse hvitløk i kålrabistappa. Hvitløk kokes sammen med rotgrønnsakene og passer veldig godt til de jordaktige tonene fra rotfruktene.

For en ekstra god smak på kålrabistappa, sper du litt av kraften fra kjøttet den serveres til. Smaken blir spesielt god hvis du har i kraft fra røkt svineknoke, røkt skinke eller salt lammelår.

Kålrabistappe med hvitløk i en skål.

Kålrabistappe med hvitløk smaker kjempegodt til alt av røkt og salt kjøtt.

<<PRØV OGSÅ: Server denne kålrabistappa med røkt svineknoke med sprø eplesalat og syltede sennepsfrø.>>

FARGERIK KÅLRABISTAPPE MED HVITLØK

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 4 

Dette trenger du:

  • 1 kålrot
  • 1 sellerirot
  • 4 gulrøtter
  • 4 mandelpoteter
  • 4 fedd hvitløk, hele
  • 100 g smør
  • 1 dl matfløte
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Skrell kålrot, sellerirot, gulrot og potet og del i omtrent like store terninger.
  2. Ha rotgrønnsakene i en kasserolle sammen med hvitløksfedd. Hell på vann og kok grønnsakene møre.
  3. Hell av vannet og mos grønnsakene. La det gjerne være litt biter i mosen. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.