Ferskt hvitløksbrød har en herlig salt og aromatisk smak, og er obligatorisk for å få med seg de siste restene av sausen på mektige pastaretter som pasta carbonara og spagetti bolognese.

Hvitløksbrød passer også veldig godt til all den deilige sommermaten vår, som grillmat, ferskt skalldyrbord eller en kremet pastasalat.

«LES OGSÅ: Slik lager du ekte pasta carbonara»

Snarveien til godt hvitløksbrød

Heldigvis er det lekende lett å lage selv, og det behøver overhodet ikke involvere kjøkkenmaskiner og timevis med heving. Alt du behøver å gjøre er å kjøpe inn en baguette, smør og ferske urter – og du er nesten i mål.

Visste du at på Coop Mega får du kjøpt nystekte, franske baguetter hver dag?

Kan du ostehøveltrikset?

Det vanskeligste med å lage dette hvitløksbrødet, er faktisk å vente på at smøret skal blir mykt. Men selv om smøret er hardt og gjestene er rett rundt hjørnet, finnes det gode råd.

Bare ta frem ostehøvelen og bruk den til å skjære smøret i tynne skiver. Deretter går det ikke mange minuttene før du har mykt smør, klart til verdens enkleste hvitløksbrød.

Husk bare å lage litt ekstra! Det er nesten umulig å la være å strekke seg etter en liten bit til så lenge det er mer igjen...

Lag større mengder av hvitløksmøret når du først er i gang. Pakk hver porsjon inn i matpapir, formet som små pølser, og oppbevar i kjøleskapet eller fryseren til neste gang du blir fysen på deilig, nystekt hvitløksbrød.

« PRØV OGSÅ: 3 fantastiske kryddersmør til grillmaten »

Lag deilig, nystekt hvitløksbrød på 20 minutter. Enkelt å lage, enkelt å variere. Perfekt følge til grillmat, skalldyr, salater, supper, pastaretter og gryteretter.

Hvitløksbrød er lett avhengighetsdannende og er det perfekte tilbehøret til sommermaten.

SUPERENKELT HVITLØKSBRØD

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 20 minutter
Steketid: 10-15 minutter
Steketemperatur: 180˚C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 100 g smør, romtemperert
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss bladpersille, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • 0,25 ts flaksalt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. baguette

 

Slik gjør du:

  1. Rør sammen mykt smør, hvitløk, persille, salt og pepper i en skål.
  2. Forvarm ovnen til 180˚C. Snitt brødet på tvers med en skarp kniv uten å skjære helt igjennom.
  3. Fyll snittene i baguetten med hvitløksmøret. Stek midt i ovnen til smøret har smeltet og brødet er sprøtt og gyllent på toppen, 10-15 minutter.

Tips: Skal du ha skalldyrfest? Prøv med finhakket fersk estragon i hvitløksmøret.