Lune epler og chèvre er en uimotståelig kombinasjon som gjerne kan spises som egen rett. I tillegg er disse lune eplerskivene helt fantastisk som tilbehør til and eller reinsdyr. 

Hvis du vil lage ferdig deler av retten på forhånd, bør du legge epleskivene i kaldt vann med litt sitron i. Så holder de seg friske og sprø.

Oppskrift på bakte epleskiver med chevre og timian.

Bruk sprø og søte epler i denne retten. Sødmen i eplene og den salte osten er helt nydelig sammen.

LUNE EPLESKIVER MED CHEVRE OG TIMIAN

Dette trenger du til 4 personer:

  • 2 epler
  • 6 tykke skiver chèvre
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 6 ts brunt sukker
  • 50 g smør
  • frisk timian til pynt

 

Slik gjør du: 

  1. Skyll eplene og stikk ut kjernehus. Del dem i 2 cm tykke skiver.
  2.  Legg eplene i en oljesmurt ildfast form. Legg en skive chèvre på hver eplebit og dryss over timian, sukker og smør.
  3. Sett formen midt i ovnen og stek ved 225 grader i 5–10 minutter, eller til epleskivene er møre og osten er kremaktig. Server med en gang.