

Lune epler og chèvre er en uimotståelig kombinasjon som gjerne kan spises som egen rett. I tillegg er disse lune eplerskivene helt fantastisk som tilbehør til and eller reinsdyr.
Hvis du vil lage ferdig deler av retten på forhånd, bør du legge epleskivene i kaldt vann med litt sitron i. Så holder de seg friske og sprø.

Bruk sprø og søte epler i denne retten. Sødmen i eplene og den salte osten er helt nydelig sammen.
LUNE EPLESKIVER MED CHEVRE OG TIMIAN
Dette trenger du til 4 personer:
- 2 epler
- 6 tykke skiver chèvre
- 1 ss finhakket frisk timian
- 6 ts brunt sukker
- 50 g smør
- frisk timian til pynt
Slik gjør du:
- Skyll eplene og stikk ut kjernehus. Del dem i 2 cm tykke skiver.
- Legg eplene i en oljesmurt ildfast form. Legg en skive chèvre på hver eplebit og dryss over timian, sukker og smør.
- Sett formen midt i ovnen og stek ved 225 grader i 5–10 minutter, eller til epleskivene er møre og osten er kremaktig. Server med en gang.