Til hovedinnhold
helgemat

Perfekt stekt andebryst med enkel appelsinsaus

Har du lyst til å servere andebryst i helgen skal du lese disse geniale steketipsene. Server andebryst med eksotisk couscous og en herlig enkel appelsinsaus.

Perfekt stekt andebryst med enkel appelsinsaus

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

andebryst

flaksalt

ras el hanout (krydderblandingen finner du hos Coop Mega)

appelsiner (saften)

brunt sukker

couscous

ras el hanout

smør

pinjekjerner

granateple (kjernene)

frisk mynte (knapt)

Fremgangsmetode

Vask og tørk andebrystene. Rut skinnet.
Krydre med salt og ras el hanout på begge sider.
Varm en panne. Legg andrebrystene med skinnsiden ned i pannen. Ikke bruk olje eller smør. La temperaturen være medium pluss.
La fettet smelte fra skinnsiden og snu først andebrystet når skinnet er gyllent og du har en del fett i pannen. Snu og stek noen minutter.
Ha anden over i en ildfast form, skinnsiden opp. Ta vare på kraften. Stek i ovnen på 180 grader til du har en kjernetemperatur på ca. 62 grader. Da har andebrystet rosa kjerne.
Sjekk temperaturen etter ca. 15 minutter.
La andebrystet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Appelsinsaus: Bruk kraften fra anden (fra panne og ildfast form). Ha dette i en panne og tilsett appelsinsaft og sukker. Kok opp og kok inn til du har en klissete sirup.
Couscous: Tilbered couscous som anvist på pakken. Tilsett ras el hanout og smør når couscousen er ferdig.
Rist pinjekjerner i ovnen på 180 grader til de er gylne.
Del granateplet i to og kakk ut kjernene med en butt gjenstand. Bland inn pinjekjernene i couscousen sammen med mynteblader og granateplekjerner.
Server andebrystskiver med couscous og appelsinsaus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆