Muffins er muffins, vi får bare være ærlige på det. De inneholder både sukker og hvetemel, men når du fyller dem med blåbær, havregryn og quinoa får du også i deg nyttige næringsstoffer.

At blåbær er fulle av antioksidanter, og at havregryn metter og er rikt på proteiner og hjertevennlige fettstoffer vet du kanskje. Men det er ikke sikkert at du var klar over at quiona er et frø som inneholder sunt fett i tillegg til fiber, antioksidanter og essensielle aminosyrer. 💪❤️

<<PRØV OGSÅ: SAFTIGE MUFFINS MED PLOMMER OG VANILJE >>

Så når du trenger noe søtt og godt i hverdagen, da er det lett å gripe til en blåbærmuffins.

BLÅBÆRMUFFINS MED HAVREGRYN OG QUINOA

Totaltid: 25 minutter
Porsjoner: 1

 

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 1 1⁄2 dl sukker
  • 75 g smør, smeltet
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn, malt
  • 1 ts bakepulver
  • 1⁄2 dl melk
  • 2 ss quinoa, kokt
  • 2 dl blåbær

    Toppes med
  • 1 dl føte
  • 1 boks philadelphia
  • 2 ss sukker
  • 1 ss blåbær

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smør, mel, havregryn og bakepulver vekselvis med melk. Vend inn quinoa og blåbær.
  3. Ha røren i muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 12–15 minutter.
  4. Pisk fløte og philadelphia stivt med sukker, topp muffinsen.

 

<<Se våre BESTE OPPSKRIFTER PÅ MUFFINS HER >>