Til hovedinnhold
brød og bakst

Bak fantastisk focaccia med urteolje

Hvis du plutselig kommer på at du har lovet et bidrag til koldtbordet, er focaccia den perfekte kriseløsningen.

Bak fantastisk focaccia med urteolje

25min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du til en langpanne på 20X30 cm:

hvetemel

tørrgjær

lunkent vann (evt. litt mer hvis nødvendig)

salt

sukker

god olivenolje

Dette trenger du til urteolje:

Extra virgin olivenolje

hvitløk

timian

rosmarin

basilikum

oregano

sorte stenfrie oliven (gjerne kalamata)

Fremgangsmetode

Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig.
Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
Sett stekeovnen på 180 °C. Smør formen godt og hell i deigen i. La heve i cirka 15 minutter mens du rører sammen ingrediensene til oljen.
Stikk en finger ned i deigen, slik at det dannes små groper. Fordel oljeblandingen over focacciaen og stikk oliven ned i gropene.
Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆