Deilige feriedager starter gjerne med en lang og god frokost. Har du besøk kan det være hyggelig å varte opp med noe ekstra godt og mettende, som ikke tar altfor lang tid å lage. Det er jo tross alt ferie!

Denne frokostpaien er mettende og god, og passer perfekt hvis dere skal være mye ute og trenger noe som holder dere mette og glade en god stund. Denne paien kan selvfølgelig også lages i en stor form, og kan gjerne medbringes som lunsj.

<<LIKER DU FROKOSTGRØT? Da kan du prøve denne økologiske grøten som er klar på to minutter.>>

Glad og lett av frokost

Du har sikkert hørt det før, men vi gjentar gjerne: En god frokost er en super start på dagen for både helsa og humøret.

Ifølge Norsk helseinformatikk er det mange fordeler med å spise frokost. Frokostspisere har bedre humør, er mer våkne, husker bedre og har lettere for å holde vekten enn de som ikke spiser frokost, viser forskningen.

<<Har du lyst til å løfte frokostluksusen enda et hakk, kan du bake saftige og sprø croissanter. Det er godt det!>>

Med andre ord; nyt en god frokost enten du er på hytta, hjemme, skal på jobb eller bare har en lang og deilig feriedag foran deg!

Gjør stas på gjestene dine og lag herlige porsjonspaier med parmaskinke og parmesan, og grillet brød med chevre til frokost. Oppskrift på frokost.

Porsjonspai med parmaskinke

Til 4 personer trenger du:

  • 1 ferdig paideig, delt i fire
  • 4 skiver parmaskinke
  • 8 cherrytomater
  • 4 egg
  • ¼ l fløte
  • 2 dl revet parmesan

 

Slik gjør du:

  1. Smør små former med olje og legg i paideig.
  2. Visp sammen fløte og parmesan og hell over.
  3. Knekk oppi et egg og ha i parmaskinkebiter og cherrytomater.
  4. Stek dem i ovnen til de blir faste, ca. 15 minutter på 200 grader.

Digg tilbehør!

Server gjerne med ristet bagett med chevre: Rist bagettskivene i brødristeren. Legg på et par gode skiver chevre på hver bagettskive og grill dem i ovnen til de er gylne, cirka to minutter. Dryss gjerne over litt timanog et par dråper olivenolje. Noen friske salatblader smaker også godt til.