Til hovedinnhold
brød og bakst

Bak god glutenfri pizza uten gjær

Selv om du ikke kan spise gluten og reagerer negativt på gjær, behøver ikke det bety at du aldri skal spise pizza. Tvert imot, her får du en supergod, glutenfri pizza uten gjær – med ekstra digg topping med kjøttboller, blåmuggost og granateple.

Bak god glutenfri pizza uten gjær

15min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til glutenfri pizzadeig:

jyttemel

salt

olivenolje

rismelk (eller glutenfri havremelk)

Dette trenger du til hvit saus:

crème fraîche

hakket timian

sitronsaft

hvitløk (presset)

Dette trenger du til fyll:

blåskimmelost

mozzarella

granateple

Dette trenger du til kjøttboller:

svinekjøttdeig

baconskiver (finhakket)

salt og pepper

melk

egg

hakket timian

hvitløk (presset)

løk (finhakket)

olje til steking

Fremgangsmetode

Kjøttboller: Bland kjøttdeig, bacon, løk, hvitløk, krydder og melk. Rør forsiktig inn egget og form små kjøttboller. Stek dem i pannen og sett til side. Bollene steker videre på pizzaen, så du trenger ikke steke dem hardt i pannen.
Pizzadeig: Bland ingrediensene. Elt deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Bruk minimum fem minutter på eltingen. Jo lengre elting, desto bedre resultat.
Forvarm ovnen på 250-300 grader. Har du pizzasten eller pizzastål er det den beste måten å steke pizza på. Vanlig bakeplate går også fint.
Pizzasaus: Alle ingrediensene røres sammen.
Kjevle ut pizzadeigen og smør på pizzasaus. Så legger du på mozzarellaost og små biter blåskimmelost. Legg på så mange kjøttboller du vil. Strø litt hakket timian over. Stek til osten er smeltet og pizzaen er sprø.
Rens granateplet. Strø granateplekjerner over pizzaen rett før servering. Du kan godt servere mer av den hvite pizzasausen som dressing til pizzaen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆