Siden brødet ikke inneholder mel holder det seg saftig mye lenger, faktisk holder det seg ferskt og fint i opptil en uke om det oppbevares i kjøleskap.

Du kan bruke hva som helst av nøtter og frø, og fremgangsmåten er superenkel. Det er ingen elting eller heving, og det tar bare et par minutter å røre sammen ingrediensene. Etter 50 minutter i ovnen har du et rykende ferskt brød klart. 

<<LES OGSÅ: Denne supergode pizzaen er både glutenfri og uten gjær. Sjekk ut denne oppskriften! >>

Glutenfritt brød med krydder

Det glutenfrie brødet kan lages naturell, eller du kan tilsette litt krydder i blandingen. For eksempel tørket timian, rosmarin, paprika eller hvitløk.

Du kan også tilsette tørket frukt i brødet, bytt da ut noe av nøtt- og frømengden med tørket frukt. Dette passer utmerket til ost, i steden for de klassiske kjeksene. Brødet passer godt i matpakka, til salaten eller suppa.

De små skivene er veldig mettende siden de inneholder så mye nøtter og frø. Nøtter og frø inneholder viktige næringsstoffer som protein, fiber, kalsium, jern, sink, magnesium og essesnsielle fettsyrer. Dessuten har nøtter og frø lav GI (glykemisk indeks) og holder derfor blodsukkeret stabilt lenger enn en vanlige brødskive.

Glutenfritt brød med nøtter og frø.

Det smaker kjempegodt med smør og syltetøy på dette gliutenfrie nøttebrødet. Prøv gjerne rørte jordbær eller kirsebærsyltetøy.

Glutenfritt brød med nøtter

Dette trenger du til 1 brød:

  • 4 egg
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 klype salt
  • 500 g nøtter og frø, for eksempel: mandler, valnøtter, cashewnøtter, pecannøtter, chiafrø, solsikkefrø, linfrø eller gresskarfrø

 Slik gjør du:

  1. Pisk eggene sammen i en bolle.
  2. Tilsett olivenolje, salt og krydder om du vil ha det i.
  3. Vei opp nøtter og frø og bland det sammen med eggene. Du trenger ikke å hakke opp nøttene.
  4. Hell blandingen over i en liten brødform kledd med bakepapir. Stekes ved 160 grader i 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.
  5. Brødet bør oppbevares i kjøleskapet. 

Tips!

Brødet kan skjæres opp i skiver og fryses ned.