Til hovedinnhold
brød og bakst

Så saftig kan grovbrød faktisk bli

Alt går i brødet, mener brødbakeentusiast Sverre Gunnar Haga. Her får du et oppsiktsvekkende godt og saftig grovbrød – med noen ingredienser du nok aldri har puttet i et brød før.

Så saftig kan grovbrød faktisk bli

50min / 8t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

siktet hvetemel

grov sammalt hvete

grov sammalt rug

salt

fersk gjær (1,5 gram om du bruker tørrgjær)

maltekstrakt

cornflakes (knust )

grillpølser (kuttet i småbiter)

gulrøtter (raspet)

seigmenn (kuttet i småbiter, kan også sløyfes)

egg

kaldt vann

Fremgangsmetode

Grovbrød med grillpølse og seigmenn høres kanskje litt rart ut, men tro oss; det smaker supergodt! Du kan godt droppe seigmennene hvis du skal bake matpakkebrød til ungene.
Bland sammen melet, rør ut gjæren i vann og hell over melet.
Rør inn salt, maltekstrakt, cornflakes, pølse, egg, gulrøtter og evt. seigmenn og la deigen bli godt blandet, til alt melet er med.
Sett bollen tildekket i romtemperatur, i 7-8 timer.
Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Hell deigen over i to smurte brødformer og sett dem i ovnen. Skru ned temperaturen til 210 grader.
Stek i ca. 50 minutter.
Ta ut brødene og avkjøl dem på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆