Til hovedinnhold
brød og bakst

Verdens saftigste hamburgerbrød

Er du lei av tørre, flate hamburgerbrød som nesten ikke smaker noe? Da kan du puste lettet ut og ønske velkommen til brioche-brød; en fantastisk kombinasjon av fransk bakekunst og amerikansk enkelhet.

Verdens saftigste hamburgerbrød

20min / 3t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

9 porsjoner

Dette trenger du til 9 brød:

h-melk

usaltet smør (smeltet og avkjølt)

store egg (pisket)

sukker

salt

hvetemel

tørrgjær

Dette trenger du til topping:

egg (pisket med en dæsj med melk og en dråpe soyasaus)

sesamfrø

Fremgangsmetode

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt.
Smelt smør og bland det med melk og egg. Ha det over i miksebollen og kjør først på lav hastighet i 4-5 minutter. Så raskere i 4-5 minutter.
La deigen heve i 1-2 timer, til den blir dobbelt så stor.
Ha litt mel på benken og hell deigen ut. Klem den litt utover og del den i 9 deler.
Klem hver bit litt ut og brett kantene inn mot midten. Snu dem med skjøten ned og rull dem til kuler.
Legg dem på et stekebrett med bakepapir, sett brettet i en plastpose eller dekk med kjøkkenhåndkle. La heve i 40-60 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200C.
Pensle bollene med et pisket egg og dryss på med sesamfrø.
Sett en ildfast bolle eller lignende i bunnen av ovnen og ha i isbiter eller vann, for å lage litt damp.
Stek bollene i 15-20 minutter, til de blir gylne. Legg på med bakepapir hvis de blir for mørke.
Avkjøl.
Oppbevar dem i en pose og stek dem i litt smør eller på grillen før servering.
Disse hamburgerbrødene kan fryses, bare tin dem på benken og varm dem opp på grillen eller i litt smør i en stekepanne.
Du kan også forme burgerbrødene til pølsebrød i stedet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆