Skal du på tur eller bare har lyst på skikkelig digg kosemat i sofaen, er dette brødet perfekt. Ost og bacon gjør hvitløksbrødet mettende og godt. 

Dette hvitløksbrødet smaker mildt og godt av hvitløk, Hvitløkssmøret lager du lett ved å smelte smør i en gryte mens du legger et par hele hvitløksfedd i smøret. Brødet skal ikke smake sterkt av hvitløk, derfor er denne teknikken ypperlig.

Oppskrift på hvitløksbrød med bacon og ost.

Hvis du har laget hasselbackpoteter før, kan du teknikken. Skjær brødet i skiver, men pass på at de fremdeles henger sammen i bunnen. Nå er det lett å pensle brødskivene med herlig hvitløkssmør.

Ostebonanza!

Vi har ikke berenset oss til kun én ost i dette hvitløksbrødet, Vi bruker fire deilige oster som utfyller hverandre; chevre og blåskimmelost gir et herlig kick mens mozzarella og cheddar gir perfekt smeltet ost.

Stek små baconterninger og strø innimellom brødskivene. Bacon gjør at brødet metter godt.

Hvitløksbrød som passer til alt

Brødet er godt i seg selv som kveldsmat eller som alternativ til pizza. Men brødet passer også godt sammen med salat eller suppe. Server brødet mens det er rykende varmt slik at osten fremdeles er myk og deilig.

<<LES OGSÅ: Ostesmørbrød er perfekt kveldsmat! Prøv 3 digge ostesmørbrød med fetaost og soltørkde tomater, blåmuggost og pære, og skinke og tomat. >>

Oppskrift på hvitløksbrød med ost og bacon.

Skal du på tur, kan du pakke hvitløksbrødet i aluminiumsfolie og varme det på grillen eller bålet.

HVITLØKSBRØD MED BACON OG 4 OSTER

Dette trenger du til 1 brød:

 • 50 g smør
 • 1 fedd hvitløk, delt i to
 • 1 loff, gjerne gresk landbrød fra Coop
 • 100 g bacon i terninger
 • 100 g revet cheddar
 • 50 g chevre
 • 50 g blåskimmelost
 • 50 g mozzarella

 

Slik gjør du:

 1. Smelt smør og ha i hvitløksfeddet.
 2. Skjær brødet i skiver, men la bunnen henge sammen. Pensle forsiktig sprekkene i brødet med hvitløkssmøret.
 3. Stek baconterningene og fordel dem mellom brødskivene.
 4. Riv og skjær ostene i små biter, og press ostene ned mellom skivene. Pensle litt hvitløkssmør på toppen og stek i ovnen på 180 grader til osten er smeltet og brødet er gyllent.