Til hovedinnhold
frukt og grønt

Sopprisotto med reker og sitron

Risotto blir som regel servert som første hovedrett (primo) uten flere tilsetninger enn parmesanost og salt og pepper. Vår variant med reker og sopp passer imidlertid godt både til lunsj og som en lett middag.

Sopprisotto med reker og sitron

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

hvitløk

løk

stangselleri

olivenolje

risottoris

hvitvin

kyllingbuljong

sitron

sjampinjong

reker

parmesan

vårløk

salt

sort pepper

Fremgangsmetode

Finhakk løk, hvitløk og selleri og surr i olivenolje i ca. 1-2 minutter. Ha deretter i ris.
Tilsett hvitvin og la den fordampe. Ha i litt buljong og rør grundig. Fortsett med å tilsette litt og litt buljong, og la væsken koke helt inn mellom hver runde. Rør og fortsett kokingen på denne måten frem til risen er ferdig, ca. 15-18 minutter.
Rens soppen og skjær den i skiver. Stek i litt smør på en varm panne i ca. 2-4 minutter.
Riv skallet av sitronen og rør det inn i risen. Smak også til med litt sitronsaft. Vend i reker, parmesan, stekt sopp og finhakket vårløk.
Smak til blandingen og server.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆