frukt og grønt
Sopprisotto med reker og sitron
Risotto blir som regel servert som første hovedrett (primo) uten flere tilsetninger enn parmesanost og salt og pepper. Vår variant med reker og sopp passer imidlertid godt både til lunsj og som en lett middag.
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 feddhvitløk
1 stkløk
3 stilkerstangselleri
2 ssolivenolje
350 grisottoris
1 dlhvitvin
1 lkyllingbuljong
1 stksitron
250 gsjampinjong
200 greker
40 gparmesan
4 stkvårløk
1 klypesalt
1 klypesort pepper
Fremgangsmetode
Finhakk løk, hvitløk og selleri og surr i olivenolje i ca. 1-2 minutter. Ha deretter i ris.
Tilsett hvitvin og la den fordampe. Ha i litt buljong og rør grundig. Fortsett med å tilsette litt og litt buljong, og la væsken koke helt inn mellom hver runde. Rør og fortsett kokingen på denne måten frem til risen er ferdig, ca. 15-18 minutter.
Rens soppen og skjær den i skiver. Stek i litt smør på en varm panne i ca. 2-4 minutter.
Riv skallet av sitronen og rør det inn i risen. Smak også til med litt sitronsaft. Vend i reker, parmesan, stekt sopp og finhakket vårløk.
Smak til blandingen og server.