Nybakte boller med godt fyll – kall det kanelsnurrer, kanelboller eller skillingsboller. Dette er en variant hvor kanel og sukker er byttet ut med kaffe, kakao og brunt sukker – en skikkelig deilig, mørk blanding.
Smør fyllet utover den gode hvetedeigen. Rull deigen sammen og skjær den i skiver. Du kan legge skivene rett på bakepapiret slik at de former skillingsboller. Alternativt kan du knytte fine knytter. Dryss melis over til slutt.
Ingredienser: Kaffesnurrer
4 porsjoner – 2 timer
- 900 g hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 155 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 5 dl melk, ca. 20 grader
- 1 egg
- 200 g meierismør, temperert
Fyll:
- 125 g meierismør, temperert
- 130 g brunt sukker
- 1 ss kakao
- 2 ss espressopulver
Slik lager du kaffesnurrer
- Bland alt det tørre til gjærdeigen i en bolle, tilsett melken og egget og elt det i ca. 15 minutter til en smidig deig.
- Tilsett smøret og elt videre i 5 minutter.
- La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.
- Kjevle deigen til et rektangel, smør fyllet over og rull sammen.
- Lag pene knytter, og hev disse i 40 minutter.
- Stek bollene på 225 °C i ca. 10 minutter.