Nybakte boller med godt fyll – kall det kanelsnurrer, kanelboller eller skillingsboller. Dette er en variant hvor kanel og sukker er byttet ut med kaffe, kakao og brunt sukker – en skikkelig deilig, mørk blanding.

Smør fyllet utover den gode hvetedeigen. Rull deigen sammen og skjær den i skiver. Du kan legge skivene rett på bakepapiret slik at de former skillingsboller. Alternativt kan du knytte fine knytter. Dryss melis over til slutt.

 

Ingredienser: Kaffesnurrer

4 porsjoner – 2 timer

  • 900 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 155 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk, ca. 20 grader
  • 1 egg
  • 200 g meierismør, temperert

Fyll:

  • 125 g meierismør, temperert
  • 130 g brunt sukker
  • 1 ss kakao
  • 2 ss espressopulver

 

Slik lager du kaffesnurrer

  1. Bland alt det tørre til gjærdeigen i en bolle, tilsett melken og egget og elt det i ca. 15 minutter til en smidig deig.
  2. Tilsett smøret og elt videre i 5 minutter.
  3. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  4. Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.
  5. Kjevle deigen til et rektangel, smør fyllet over og rull sammen.
  6. Lag pene knytter, og hev disse i 40 minutter.
  7. Stek bollene på 225 °C i ca. 10 minutter.

 

LYST TIL Å BAKE? HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER