Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Kaffesnurrer

Sjokolade, kaffe og boller – det kan ikke bli stort bedre enn det, og kaffesnurrer er som kanelsnurrer, men med både kaffe og kakao i fyllet.

Kaffesnurrer

10min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

hvetemel

tørrgjær

sukker

kardemomme

salt

melk (varmet til ca. 20 grader)

egg

meierismør (romtemperert)

Dette trenger du til fyllet:

meierismør (romtemperert)

brunt sukker

kakao

espressopulver

Fremgangsmetode

Bland alt det tørre til gjærdeigen i en bolle, tilsett melken og egget og elt det i ca. 15 minutter til en smidig deig.
Tilsett smøret og elt videre i 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.
Kjevle deigen til et rektangel, smør fyllet over og rull sammen.
Lag pene knytter, og hev disse i 40 minutter.
Stek bollene på 225 °C i ca. 10 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆