Har du lyst på en enkel pizza med masse gode smaker, skal du prøve denne vegetarpizzaen med aubergine og kalamataoliven. Aubergine er for mange en litt ukjent grønnsak som man kanskje ikke vet hvordan man skal tilberede.
Aubergine egner seg veldig godt på pizza og bidrar til en god umamifølelse i vegetarretter. Bare husk å legge aubergineskivene i salt før bruk (børst av saltet etterpå) slik at den bitre smaken i grønnsaken forsvinner.
Enkel og kjempegod pizzasaus
Du trenger ikke bruke lang tid på å lage en knallgod pizzasaus! Trikset er å bruke tomat passata, som er en silt tomatsaus uten kjerner. Den smaker litt søtere enn vanlige, hermetiske tomater og egner seg kjempegodt som base i pizzasaus. Du finner tomat passata på glass hos Coop Mega.

Herlig vegetarpizza
Vegetarpizzaen til Tiina Jor smaker så godt at den ble kåret som en av fem vinnere i Coop Megas vegetarkonkurranse.
Prøv også de andre vinneroppskriftene i vegetarkonkurransen:
- Saftige lunsjkaker med blomkål og erter
- Fyldig suppe med paprika, bønner og frisk salsa
- Grønnsakform med mango og cashewnøtter
- Saftig vegetarlasagne med aubergine og rosmarin

Det er kombinasjonen av få og velsmakende ingredienser som gjør denne pizzaen helt fantastisk.
VEGETARPIZZA MED AUBERGINE OG KALAMATAOLIVEN
Dette trenger du til fire porsjonspizza:
- 1 pose tørrgjær
- 4 dl vann
- 1 ts flaksalt
- ½ ts sukker
- 2 ss olivenolje
- ca 550 g Tipo 00 hvetemel + mer til utkjevling
Saus:
- 1 glass tomat passata
- 12 kalamataoliven uten sten, grovhakket
- 2 ts tørket basilikum
- 2 ts tørket timian
- 2 ts tørket rosmarin
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- salt og pepper
Fyll:
- 1 aubergine
- En neve salt
- 3 dl revet ost
- 1 god neve kalamataoliven uten stener
- 2 baller mozzarella
- finhakket rosmarin, kan sløyfes
Slik gjør du:
- Deigen: Elt sammen ingrediensene til pizzadeigen og sett den lunt til heving i en time.
- Sausen: kok opp passata og tilsett oliven, urter og hvitløk. La småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Fyllet: Skjær auberginen i skiver, salt godt og la ligge i dørslag i 20 minutter. Klapp av saltet.
- Kjevl ut deigen til fire porsjonspizzaer.
- Legg et tynt lag pizzasaus på. Dryss revet ost over. Legg på skiver av aubergine og dryss oliven over.
- Skjær skiver av mozzarella og legg inn i mellom aubergine-skivene.
- Stek på 220 grader i ovnen til pizzaen er sprø og osten har smeltet. Dryss litt rosmarin over.