

Vi elsker pizza og vi elsker å spise utendørs, og med pizza på grillen kan du invitere til en skikkelig pizzafest som enhver italiener vil være misunnelig på! Dette er faktisk det nærmeste du kommer en ekte italiensk pizza, uten å ha en vedfyrt steinovn i hagen.
Italiensk pizza på grillen
Den tynne bunnen på italiensk pizza er som skapt for å grilles. Jo tynnere bunn, desto mer knaser det: En sprø bunn er jo et kjennetegn på en skikkelig god pizza. Med noen få, gode ingredienser på toppen får varmen raskt tak og pizzaen blir klar i løpet av minutter.
<< PRØV OGSÅ: Pizza Parma med ekte italiensk pizzasaus! >>
Selv så godt det er med hjemmelaget pizzabunn, er det absolutt ikke noe nederlag å ty til raske og enkle løsninger. Spesielt ikke når de i tillegg smaker veldig godt.

Med pizzastein, tynn bunn, en deilig pizzasaus og masse ost er det ikke langt unna en ekte italiensk pizza.
Til denne oppskriften har vi «juksa» litt og brukt pizzabunner fra Coops egen prisvinnende serie Grill Perfekt. De smaker godt og blir knasende sprø på den varme grillen. Enklere kan det nesten ikke bli å lage kjapp og digg sommermat! (Se fremgangsmåte og tips til topping lenger ned i saken)
Spør etter Grill Perfekt Steinovnsbakte pizzabunner hos din lokale Coop Mega.
<<PRØV OGSÅ: Knallgod vegetarpizza med aubergine og oliven>>
Gjør grillen om til en pizzaovn
På grillen kommer endelig pizzasteinen til sin fulle rett, i stedet for å stå å samle støv i boden! Med den på plass trenger du ikke lenger ønske deg en vedfyrt steinovn.
Pizzasteinen holder godt på varmen og fordeler den jevn slik at bunnen blir ekstra sprø og god – akkurat slik vi liker den.
Det betyr også at du ikke behøver å fyre opp så mye at hele grillen gløder. 225-250˚C er mer enn nok med en god og varm pizzastein i bunnen.
<< De beste pizzatriksene: Slik lager du pizza som i Italia >>
En siste ting å huske på er å bruke lokk på grillen. Pizzafyllet blir aller best når det også få varme ovenfra, og det sørger lokket for. Det er slik du får den ultimate kombinasjonen av sprø bunn og saftig topping med masse deilig smeltet ost.

Pizzastein eller pizzastål sørger for at pizza på grillen blir en særdeles velsmakende opplevelse.
VEGETARPIZZA PÅ GRILLEN
Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 20 minutter
Steketid: ca. 5 minutter
Grillmetode: Pizzastein på direkte varme (225-250˚C)
Porsjoner: 4
Dette trenger du:
- 2 stk. pizzabunn (gjerne Grill Perfekt pizzabunn)
- 2 dl crème fraîche
- 50 g Chèvre Naturell Haukeli (eller annen mild, hvit geitost), smuldret
- 2 fedd hvitløk, revet
- 0,25 ts pepper, nykvernet
- 2 stk. tomater, i skiver
- 250 g mozzarella, i skiver
- 30 g parmesanost, revet
- 0,5 ts flaksalt
- 2 ts extra virgin olivenolje
- 2 stikler fersk rosmarin
- 2 ss pinjekjerner, ristet
- 1 ts balsamico crema/balsamicoglaze
Slik gjør du:
- Legg pizzastein på kald grill og varm opp til 225-250˚C. Bruk pizzaspade eller legg pizzabunnen på bakepapir for lettere å flytte over på den varme pizzasteinen.
- Rør sammen crème fraîche, smuldret chèvre, revet hvitløk og nykvernet pepper i en skål.
- Smør pizzassaus på pizzabunnene og fordel tomatskiver, mozzarella og revet parmesan utover. Dryss over flaksalt og olivenolje. Avslutt med fersk rosmarin.
- Stek pizza på grillen under lokk, i ca. 5 minutter. Følg godt med slik at ikke bunnen blir brent. Strø over pinjekjerner og ringle over balsamico crema ved servering.
Slik bruker du pizzastein i ovnen
Legg pizzasteinen på rist og sett på nederste rille i kald ovn. Forvarm til 250˚C og stek pizzaen i ca. 5 minutter.