Matmuffins er genial nistemat, enten du skal på tur, på jobben eller skolen!

Lager du en porsjon av basisoppskriften får du tolv muffins. Om du vil blande denne oppskriften med ett av fyllene nedenfor eller om du vil triple oppskriften slik at du kan lage alle tre, er opp til deg. Alle tre oppskriftene inneholder revet ost som gir en deilig smak og god konsistens til deigen.

Matmuffins for travle morgener

Bak gjerne flere porsjoner muffins og frys dem ned, så har du matmuffins til mange travle morgener framover. Alt du trenger å gjøre er å ta dem ut av fryseren og legge dem i en boks, så har de tint og er klare når du vil spise lunsj.

Oppskrift på matmuffins med tre ulike fyll.

Disse matmuffinsene smaker veldig gode kalde, men hvis du vil ha dem med på tur kan de lune litt på bålet, pakket inn i litt aluminiumsfolie.

Matmuffins med spekeskinke

Matmuffins nummer 1 inneholder en god, lagret spekeskinke, blåskimmelost og timian. Dette er virkelig matmuffinsen for den matglade. Hvilken type blåskimmelost du skal velge, kommer an på hvor skarp smak du vil ha.  Du kan velge en mild gorgonzola for en balansert muffins eller en sterk roquefort hvis du vil ha en mer smaksrik variant.

Coop Mega har et stort og variert utvalg av lagrede spekeskinker, velg mellom kvalitetsskinker i Smak forskjellen-serien, for eksempel serranoskinke, parmaskinke eller pata negra ibéricoskinke. Se hele utvalget av Smak forskjellen-spekeskinker her. 

Matmuffins med chevre

Matmuffinsen med chevre og valnøtter passer for dem som liker en mild og balansert matmuffins. Deilig, kremet chevre passer veldig godt sammen med valnøtter. Nøttene gir en fin tyggemotstand i muffinsen.

Den milde matmuffinsen 

Hvis du ønsker en ren matmuffins uten for mange og sterke ingredienser, er matmuffinsene med grillet paprika og revet ost perfekte. Den søte paprikaen passer godt til revet ost.

Oppskrift på matmuffins med tre ulike fyll.

Matmuffinsene egner seg i matpakken, på tur eller på et brunsjbord. Skal du ta dem med på tur kan du pakke dem i en kake- eller matboks slik at de ikke blir klemt i sekken.

MATMUFFINS MED DEILIG FYLL

Basisoppskrift til 12 matmuffins:

  • 2 egg
  • 2 dl rømme
  • 40 g smør, smelte
  • 5 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ½ ts bakepulver

 

Slik gjør du:

  1. Bland egg og rømme først, så smør og de tørre ingrediensene.

 

MUFFINS MED BLÅSKIMMELOST, SPEKESKINKE OG TIMIAN

  • 1 porsjon basisoppskrift matmuffins
  • 50 g revet ost
  • 50 g blåskimmelost, i små terninger
  • 100 g grovhakket kvalitetsspekeskinke
  • 1 ss finhakket timian

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen basisoppskriften. 
  2. Tilsett ost, blåskimmelost, sspekeskinke og timian.
  3. Ha fyllet over i store muffinsformer (helst i et muffinsbrett da fyllet er tungt og det kan flyte ut i vanlige papirformer).
  4. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i ca 12-15 minutter.
Oppskrift på matmuffins med tre fyll.

Du kan fylle matmuffinsene med nesten alt; oliven, soltørkede tomater, kokt skinke, tacokjøttdeig eller pepperoni, er noen forslag.


MUFFINS MED CHEVRE OG VALNØTTER

  • 1 porsjon basisoppskrift matmuffins
  • 50g revet ost
  • 50 g chevre. Delt i terninger
  • 50 g grovhakkede valøtter

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen basisoppskriften. Egg og rømme først, så smør og de tørre ingrediensene.
  2. Tilsett revet ost, chevre og valnøtter.
  3. Ha fyllet over i store muffinsformer (helst i et muffinsbrett da fyllet er tungt og det kan flyte ut i vanlige papirformer).
  4. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i ca 12-15 minutter.

 

MUFFINS MED PAPRIKA OG OST

  • 1 porsjon basisoppskrift
  • 100 g revet ost
  • 1 glass grillede, flådde paprika, fileter delt i terninger

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen basisoppskriften. Egg og rømme først, så smør og de tørre ingrediensene.
  2. Tilsett revet ost og paprikafileter
  3. Ha fyllet over i store muffinsformer (helst i et muffinsbrett da fyllet er tungt og det kan flyte ut i vanlige papirformer).
  4. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i ca 12-15 minutter.