Til hovedinnhold
pizza

Pizza Parma med ekte italiensk pizzasaus

Skal du virkelig etterligne italienerne bør pizzaen ha så lite topping som mulig. Du kommer faktisk ganske langt kun med en skikkelig god pizzasaus.

Pizza Parma med ekte italiensk pizzasaus

50min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

pizzamel tipo 00

salt

vann (romtemperert)

fersk gjær

pizzasaus (se oppskrift under)

mozzarella (2 poser, skåret i skiver)

parmaskinke

ruccola

parmesan (høvlet eller revet)

pinjekjerner (ristet)

fersk oregano

god olivenolje

Dette trenger du til italiensk pizzasaus, nok til 8-10 porsjonspizzaer:

olivenolje

gul løk ( finhakket)

hvitløk ( finhakket)

gulrot (raspet)

tørket oregano

tørket timian

flaksalt

hermetiske tomater (hele eller passata)

Fremgangsmetode

Start med pizzadeigen: Bland sammen mel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i halvparten av vannet og bland sammen med melet.
Tilsett resten av vannet mens deigen eltes sammen i en kjøkkenmaskin til den enkelt slipper bollen. Bruk mer mel om nødvendig. Dekk bakebollen med plastfolie og sett til heving.
I mellomtiden lager du pizzasausen.
Varm olje i en kasserolle på middels sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, gulrot, oregano, timian og salt og la alt surre under jevnlig omrøring til løken svetter og ikke har noen motstand. Det tar ca. 10-15 minutter.
Pass på at løken ikke blir svidd underveis. Bruk heller svak varme og lenger tid.
Hell over tomatene (knus hele tomater hvis du bruker det) og kok opp. Senk temperaturen og la sausen småputre uten lokk i 30 minutter.
Sett ovnen på 250˚C med stekebrettet i. Bruk gjerne pizzastein eller pizzastål dersom du har det.
Dryss litt mel på underlaget og del deigen i porsjoner (4 pr 550 g mel). Kjevle ut deigemnene og legg på bakepapir. Smør pizzasausen utover og topp med fersk mozzarella i skiver.
Stek pizzaen i 6-7 minutter til osten er smeltet og bunnen er sprø og fin.
Server med parmaskinke, ruccola, parmesanost, ristede pinjekjerner og fersk oregano. Ringle over litt god olivenolje til slutt.
Tips! Hvis du ikke skal bruke all sausen med det samme, kan du helle den varme pizzasausen over på varme og sterile glass og sette på lokk.
Du kan også fordele sausen i fryseposer i passe store porsjoner og legge i fryseren.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆