Til hovedinnhold
brød og bakst

Saftig bananbrød nesten uten sukker

Aldri kast overmodne bananer igjen, de får nytt liv i et deilig, grovt bananbrød.

Saftig bananbrød nesten uten sukker

1t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

romtemperert smør

brunt sukker (evt. litt mer)

egg

modne bananer (store)

speltmel siktet

sammalt speltmel

bakepulver

vaniljepulver

kanel

salt

Fremgangsmetode

Start med å piske romtemperert smør og sukker luftig. Er bananene skikkelig modne holder det med 50 g sukker. Pisk inn ett egg av gangen.
Mos bananene, enten med gaffel for å få litt «chunks» eller med stavmikser om du ønsker en jevnere røre.
Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Tilsett det tørre i smørblandingen, og vend til slutt inn bananene med en slikkepott.
Kle en 1 liters brødform med bakepapir og fordel røren jevnt i formen. Stek bananbrødet på nederste rille ved 180 grader i 50-60 minutter.
La brødet avkjøles litt i formen før det legges på rist. La det avkjøles helt før du skjærer i det!
Bananbrød egner seg godt som turmat, snacks og en søt avslutning på søndagsfrokosten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆