Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Saftige blåbærmuffins med vaniljekesam

Noe av det aller deiligste du kan gjøre med frosne blåbær er å bruke dem i blåbærmuffins. De saftige små fristelsene er perfekt til hverdagskosen.

Saftige blåbærmuffins med vaniljekesam

20min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

store havregryn

melk

vaniljekesam (mager)

smeltet smør

egg

sukker

bakepulver

natron

kanel

salt

siktet hvetemel

grovhakkede valnøtter

blåbær (friske eller frosne)

Fremgangsmetode

Bland sammen havregryn, melk og vaniljekesam og la det stå å svelle i 20 minutter. I mellomtiden forberedes resten av ingrediensene.
Sett ovnen på 200˚C. Smør muffinsbrett med litt olje, eller bruk individuelle muffinsformer.
Smelt smør og sett til side.
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Rør inn bakepulver, natron, kanel, salt og hvetemel.
Tilsett havregrynblandingen, smeltet smør og valnøtter. Rør om til alt er godt blandet. Ha i blåbærene til slutt og vend forsiktig inn til de er godt fordelt i røren.
Ikke tin de frosne blåbærene først dersom du bruker det. Frosne bær holder nemlig formen bedre under bakingen, og hindrer at resultatet ikke blir vassent eller misfarget.
Fordel muffinsrøren i formene og stek midt i ovnen i 20 minutter. Stikk en kakepinne i en muffins mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er blåbærmuffinsene ferdig stekt. Avkjøl på rist.
Disse muffinesene kan fryses, er da holdbare i opp til 3 måneder.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆