Til hovedinnhold
pizza

Slik lager du pizza som i Italia

Kan man lage ekte italiensk pizza uten pizzaovn? Klart du kan. Her får du 5 viktige steg for å få perfekt sprø bunn og en deilig italiensk pizza hjemme.

Slik lager du pizza som i Italia

10min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til italiensk pizza med bacon, sopp og oliven:

tørrgjær

vann

flaksalt

sukker

olivenolje

tipo 00 hvetemel (ca.)

durum hvetemel (til kjevling og steking)

Dette trenger du til pizzasausen:

hvitløk (finhakket)

gul løk (finhakket)

hakkede tomater

flaksalt

nykvernet pepper

timian

oregano

Dette trenger du til toppingen:

bacon

mozzarella (kuler)

gulost (revet)

sorte oliven (med stein)

cherrytomater (delt i to)

sjampinjonger (i skiver)

basilikum

Fremgangsmetode

Lag pizzadeigen: Ha alle ingrediensene (spe med melet litt om gangen) i en bakebolle og elt i ca 10 minutter. Konsistensen på deigen skal være klebrig.
Sett plast over bollen og legg et kjøkkenhåndkle over. Sett lunt. Varmekabler er perfekt. La stå i 30 minutter.
Slå luften ut av deigen og hev den igjen i 30 minutter. Gjenta samme prosess en gang til.
En time før du skal steke pizzaene varmer du ovnen til maksimalt. Legg pizzasten eller –stål midt i oven på over- og undervarme. Varm disse i 45-60 minutter.
Lag pizzasaus: Fres løk og hvitløk i litt olje på middels varme til løken er blank. Ha i resten av ingrediensene og la putre i cirka 15 minutter, til sausen er blitt litt tykkere. Avkjøl og kjør sausen glatt med en stavmikser.
Etter tre hevinger á 30 minutter kan du dele deigen inn i fire emner. Kjevle ut én og én bunn. Ha durumhvete under deigen når du kjevler ut.
Stek baconskivene og soppen lett i en panne.
Spre et tynt lag pizzasaus på den ferdigkjevlete deigen. Legg på mozzarellaost, revet gulost, baconskiver, sopp og cherrytomater. Legg så på oliven.
Ha durumhvete på pizzaspaden og overfør pizzaen til ovnen. Stek pizzaen til den er sprø og osten er smeltet. Stek så en ny pizza.
Server pizzaene med litt frisk basilikum på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆