Til hovedinnhold
brød og bakst

Slik lager du Saritas beste nanbrød

Nanbrød er obligatorisk til indisk mat. Her får du Saritas beste triks til perfekt stekte nanbrød.

Slik lager du Saritas beste nanbrød

5min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

hvetemel

lunken melk

fersk gjær

salt

sukker

olje

smeltet smør (til pensling)

Fremgangsmetode

Varm melken til den er lunken, cirka 37 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett halvparten av melken og bland godt sammen.
Rør gjæren ut i resten av melken og bland det inn i deigen til det blir en smidig deig. Kna inn oljen. Deigen skal være litt klissete.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time. Del i 6 emner og la disse heve videre i 20 minutter.
Skru ovnen på maks temperatur, bruk vanlig over- og undervarme.
Klem emnene flatt ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Nanbrød skal være dråpeformete, eller ovale. Prikk hull med en gaffel. Dette gjør at de ikke blåser seg opp under steking.
Sett brettet inn i midten av ovnen og følg med under steking. Brødene er ferdige når de er gyllenbrune.
Pensle med smeltet smør når de er ferdig stekt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆