

Focaccia er et herlig, saftig brød som er vanlig å servere i Nord-Italia. Focaccia serveres gjerne alene eller sammen med god olivenolje, men kan like gjerne serveres som tilbehør til andre retter.
I Norge har dette langpannebrødet blitt en klassiker på koldtbord og skoleavslutninger, og focaccia lages som regel med soltørkede tomater, oliven, fetaost eller rosmarin.
<<LES OGSÅ: Har du lyst på en kjempegod focaccia med oliven og urteolje? Her er oppskriften.>>
Søt focaccia
Visste du at italienerne også lager en søt variant av focaccia, focaccia dolce, som er et litt hardere brød som er strødd med sukker, rosiner eller honning? Noen har også sjokolade eller friske moreller på focaccia dolce. Her har vi laget en søt og frisk focaccia med epler, honning og timian.
Dette brødet smaker som en blanding av eplekake og brød, og passer utmerket som hverdagskos eller en oppmuntring i sekken når du er på tur. Bruk gjerne søte, norske epler til denne focacciaen.

Focaccia med søte epler er perfekt kosemat og turmat.
FOCACCIA MED EPLE OG TIMIAN
- 1/2 pk. fersk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 dl olivenolje
- 3 ts honning
- 7 dl hvetemel
- 3 røde epler
- 2 stilker frisk timian
- 1 ss havsalt
Slik gjør du:
- Rør ut gjæren i vannet. Fortsett med olivenolje, honning og mel.
- Elt deigen godt sammen og la den heve på et lunt sted med et kjøkkenhåndkle over i ca 30 min.
- Fordel litt olivenolje i en langpanne og legg deigen oppi (2 cm tykk.) La den heve 30 min til.
- Stikk eplebåter og frisk timian ned i deigen. Strø over salt og hell over litt olivenolje.
- Stek på 225 grader i 15–20 minutter.