Til hovedinnhold
kjøtt

Biff Stroganoff med russisk touch

Mange tror at det er omfattende arbeid å lage en skikkelig god Biff Stroganoff. Men denne gryteretten lager du like gjerne på hytta som til hverdagsmiddag hjemme.

Biff Stroganoff med russisk touch

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

olje

smør

gul løk

aromasopp

biff (gjerne entrecote)

salt og pepper

mørkt øl (eller brandy, kan sløyfes)

kjøttkraft

laurbærblader

dijonsennep

melne poteter

smør

revet muskat

crème fraîche

bladpersille

sylteagurker (til servering)

syltede rødbeter (til servering)

Fremgangsmetode

Varm olje og smør til medium varme i en stor gryte, aller helst en støpejernsgryte. Skrell og del løk i to, og så i tynne skiver. Kutt soppen i skiver. Stek dette i 7-10 minutter. Legg til side.
Skru opp temperaturen på plata. Kutt kjøttet i strimler og stek i 3-5 minutter. Krydre med litt salt og pepper etter ønske. Dette skal smakes til senere.
Tilsett brandy eller øl og kok kjøttet til væsken er absorbert. Dette steget kan utelates om du ikke ønsker å bruke alkohol i retten.
Tilsett kjøttkraft, sennep og laurbærbladene. Ha soppen og løken tilbake i gryta. Bland godt sammen og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre på lav varme under lokk i 15-20 minutter.
Lag potetmos mens gryteretten blir ferdig.
Kok eller damp potetene møre, gjerne med skallet på for en grovere variant. Bruk en potetstapper til å mose potetene. Tilsett smøret og rør rundt til alt er smeltet. Smak til med salt, pepper og muskat. Sett til side.
Trekk gryten av varmen og rør inn crème fraîche.
Grovhakk persille og dryss over ved servering. Server med potetmos og gjerne sylteagurk og sylta rødbeter ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆