Til hovedinnhold
kjøtt

God gammeldags kjøttsuppe

Få ting varmer så godt som en klassisk kjøttsuppe når høstmørket gjør sitt inntog. Det er enkel og mettende mat, perfekt for den kalde sesongen vi er på vei inn i.

God gammeldags kjøttsuppe

1t 20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

høyrygg av storfe (eller annet suppekjøtt, i terninger)

rapsolje

grønnsakskraft

laurbærblad

gul løk (i biter)

gulrøtter (i biter)

sellerirot (i biter)

kålrot (i biter)

persillerot (i biter)

purre (i biter)

poteter (i biter)

frisk timian

salt

pepper

romtemperert smør (gjerne Rørossmør)

seterrømme (eller crème fraîche)

frisk timian (finhakket)

nykvernet pepper

flatbrød

Fremgangsmetode

Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i passe store terninger.
Varm oljen i en stekepanne på sterk varme. Brun oksekjøttet og ha det over i en stor gryte.
Hell grønnsakskraften over kjøttet og tilsett laurbærblad. Kok opp, senk varmen og skum av underveis for å få en klar suppe. La kjøttet trekke i ca. 1 time.
Rens og skrell alle grønnsakene, skjær dem i biter og ha dem i gryta sammen med kjøttet. Tilsett timian og smak til med salt og pepper.
Kok opp igjen, senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
Pisk romtemperert smør og rømme hvitt og luftig. Rør inn finhakket timian og smak til med nykvernet pepper.
Server kjøttsuppa rykende varm med pisket smør og godt flatbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆