Til hovedinnhold
kjøtt

Grillet t-bone steak med chorizopoteter og ananasketsjup

Få ting er mer fantastisk å grille enn en god t-bone steak. Sammen med grillet salat, en deilig potetpanne med chorizo og en frisk ananasketsjup får du tidenes grillmåltid.

Grillet t-bone steak med chorizopoteter og ananasketsjup

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

t-bone (evt. 3)

Dette trenger du til ananasketsjup:

ananas

sukker

vann

eplecidereddik

finrevet ingefær

røde chili

Dette trenger du til grillede grønnsaker:

maiskolber

hjertesalat (delt i to på langs)

god olivenolje

salt og pepper

Dette trenger du til chorizopoteter :

poteter

chorizo (fersk, i små terninger)

smakspaprika ( i store biter)

Fremgangsmetode

Begynn med ananasketsjup. Skjær stamme og skall av ananasen. Kast dette. Skjær ananasen i små biter. Ha sukker, eddik og vann i en gryte. Kok opp og sørg for at sukkeret er løst opp før du legger ananasbitene i gryten.
Tilsett revet ingefær og chili etter ønske. La dette småkoke under lokk i 15-20 minutter.
Når ananasen er mør kjører du den glatt i blender eller med en stavmikser. Ha dette tilbake i gryten og kok i 10 minutter. Avkjøl før bruk.
Grill grønnsakene. Grill maiskolber til de er møre. Snittflaten på hjertesalaten grilles i ca 20 sekunder. Litt salt, pepper og god olivenolje over, og du har salat.
Skrell potetene og skjær dem i store biter. Forkok dem slik at de er møre. Hell av vannet og ha dem over i en panne sammen med chorizo og paprika. Salt og pepre. Tilsett et par teskjeer olivenolje. Stek på medium varme i ti minutter.
Salte og pepre kjøttet godt. Legg det på direkte varme på grillen. Husk at fett og varme skaper flammer, så følg med på kjøttet slik at det ikke blir brent.
La kjøttet ligge på den ene siden til du har fått et flott grillmønster og flaten er karamellisert og flott. Snu den så over og stek til du oppnår samme resultat.
Legg kjøttet over på indirekte varme. Lukk lokket på grillen og følg med på steketermometeret. Kjernetemperaturen skal være på ca 57 grader for et perfekt, rosa resultat.
La kjøttet hvile på fjøl ca 15 minutter før du skjærer det opp. Skjær langs beinet og så i skiver.
Server kjøttet med potetmiksen, en halv maiskolbe til hver, salat og ananas- og chiliketsjup.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆