En god t-bone steak er et kostbart stykke kjøtt og derfor veldig viktig at du vet hvordan du skal grille den. Sørg for å ta den ut i romtemperatur i god tid før grillingen. Den skal ikke være iskald.

Salt og pepre t-bone steaken godt før du legger den på en svært varm grill. Varmen vil karamellisere kjøttet på utsiden og gi en flott stekeskorpe. Varmen gjør at fettet smelter og det gir en herlig røyksmak til kjøttet.

Ettersteking på indirekte varme til kjernetemperaturen er 57 grader er viktig for et perfekt resultat. Og så må kjøttet få lov til å hvile godt før du skjærer i det.

Oppskrift på t-bone stek med chorizopoteter og ananasketsjup.

Grillet t-bonestek kler en søt ananasketsjup med et hot kick av chili. Lag stor porsjon, du kommer til å spise denne ananasketsjupen til all grillmat i sommer!

Fruktig ananasketsjup

Du stusser kanskje over ananasketsjup - er det tomatketchup med ananassmak? Nei, det er en deilig fruktig ketsjup laget av ananas.

Kan man kalle dette en ketsjup? Den er jo laget på frukt. Ok, la oss ta dette med en gang: Tomat er også en frukt, så selvsagt kan man lage ketsjup av ananas.

Poenget med en god ketsjup er at den har den riktige balansen av sødme, fruktighet, friskhet og syrlighet. Vi tilfører chili for å få et deilig kick til ketsjupen. Denne ananas- og chiliketsjupen kommer til å bli en favoritt i sommer.

<<PRØV OGSÅ: Frukt og bær er nydelig til grillmat! Prøv denne deilige jordbærsalsaen til grillet biff!>>

Oppskrift på t-bone stek med chorizopoteter og ananasketsjup.

T-bonesteken inneholder både indrefileten og ytrefileten av storfe. Når du skal skjære ut kjøttet etter grilling fører du en kniv langs beinet og skjærer ut kjøttfiletene. Skjær så hver filet i fine stykker og legg dem tilbake langs beinet. Nå kan alle forsyne seg av både ytre- og indrefilet.

Grillet salat til t-bone

Mais er det ultimate grilltilbehøret. Det smaker søtt, litt røyk og skriker grillmat med store bokstaver. Det tar litt tid å grille mais, men følg med så du ikke ender opp med popcorn. Snu maiskolben ofte.

Har du forsøkt å grille salat? Grønnsakene trenger bare noen sekunder for å få en deilig grillflate. Velg en fast salat som hjertesalat. Grillet salat med olivenolje og salt og pepper er ikke bare dekorativt å se på, det smaker fantastisk også.

<<LES OGSÅ: Vet du hvilke grønnsaker som faktisk blir bedre på grillen? Se vår oppskrifter på deilig grillmat av grønnsaker.>>

Oppskrift på t-bone stek med chorizopoteter og ananasketsjup.

Poteter med paprika og chorizo er egentlig en rett i seg selv. De deilige oljene fra chorizoen krydrer potetene og gir den en deilig oransje farge som minner om den flotteste solnedgang. Dette er sommer på en tallerken!

T-BONE STEAK MED CHORIZOPOTETER OG ANANASKETSJUP

Dette trenger du til fire personer:

2-3 t-bonestek 

 

Grillede grønnsaker

 • 2 maiskolber
 • 2 hjertesalat, delt i to på langs
 • god olivenolje
 • salt og pepper

 

Chorizopoteter 

 • 800 g poteter
 • 150 g fersk chorizo, i små terninger
 • 2 smakspaprika, i store biter

 

Ananasketsjup

 • ½ fersk ananas
 • 1 dl sukker
 • 1 dl vann
 • 1/2 dl eplesidereddik
 • ½ ts finrevet ingefær
 • 2 røde chili

 

Slik gjør du:

 1. Ananasketsjup: Skjær stamme og skall av ananasen. Kast dette.  Skjær ananasen i små biter. Ha sukker, eddik og vann i en gryte. Kok opp og sørg for at sukkeret er løst opp før du legger ananasbitene i gryten.
 2. Tilsett revet ingefær og chili etter ønske. La dette småkoke under lokk i 15-20 minutter.
 3. Når ananasen er mør kjører du den glatt i blender eller med en stavmikser. Ha dette tilbake i gryten og kok i 10 minutter. Avkjøl før bruk.
 4. Grønnsakene: Grill maiskolber til de er møre. Snittflaten på hjertesalaten grilles i ca 20 sekunder. Litt salt, pepper og god olivenolje over, og du har salat.
 5. Chorizopotetene: Skrell poteter og skjær dem i store biter. Forkok dem slik at de er møre. Hell av vannet og ha dem over i en panne sammen med chorizo og paprika. Salt og pepre. Tilsett et par teskjeer olivenolje. Stek på medium varme i ti minutter.
 6. Kjøttet: Salt og pepre kjøttet godt.  Legg det på direkte varme på grillen. Husk at fett og varme skaper flammer, så følg med på kjøttet slik at det ikke blir brent. La kjøttet ligge på den ene siden til du har fått et flott grillmønster og flaten er karamellisert og flott. Snu den så over og stek til du oppnår samme resultat.
 7. Legg kjøttet over på indirekte varme. Lukk lokket på grillen og følg med på steketermometeret. Kjernetemperaturen skal være på ca 57 grader for et perfekt, rosa resultat. La kjøttet hvile på fjøl ca 15 minutter før du skjærer det opp. Skjær langs beinet og så i skiver.
 8. Server kjøttet med potetmiksen, en halv maiskolbe til hver, salat og ananas- og chiliketsjup. 

 

LYST PÅ MER BIFF-INSPIRASJON: Se flere oppskrifter på biff her