Til hovedinnhold
kjøtt

Tomahawk på grillen er verdens beste grillmiddag

Har du lyst på noe skikkelig godt til middag, skal du grille tomahawk. Kjøttet er så mørt, saftig og smaksrikt at du kommer til å drømme om det etterpå.

Tomahawk på grillen er verdens beste grillmiddag

40min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Angus Tomahawk biff (beregn ca. 350 g per person pga beinet)

salt

nykvernet pepper

Fremgangsmetode

Krydre kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller.
Legg kjøttet på direkte varme og la det ligge i 6-8 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 55 grader, tid er avhengig av tykkelsen på kjøttstykkene.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆