Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Dekonstruert sitronterte med marengslokk

Sprø bunn, friskt fyll og søtt marengslokk – denne desserten har alt! Denne dekonstruerte sitronterten med lemon curd er en perfekt avslutning på påskemiddagen. Lemon curd får du kjøpt ferdig hos Coop Mega.

Dekonstruert sitronterte med marengslokk

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

150ghavrekjeks

80gsmør

4stkeggehviter

180gsukker

2glasslemon curd

Fremgangsmetode

Start med å knuse kjeksene, enten ved å banke på dem for en grov variant eller i en food processor for en mer finmalt variant.
Smelt smøret og bland sammen med kjekssmulene. Finn frem 6 egnede porsjonsformer eller glass og fordel kjekssmulene utover bunnen. Sett kjølig mens du lager marengsen.
Skill eggehviten fra eggeplommene. Pass på så det ikke kommer noe eggeplomme med.
Finn frem en stor bolle og pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndvisp sammen med 40 gram av sukkeret til det er halvstivt.
Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengsen er helt stiv og blank. Ha over i en sprøytepose.
Fordel lemon curd i glassene over kjeksen. Sprøyt marengstopper på hvert glass.
Lemon curd er en britisk sitronkrem som er laget av egg, sukker, smør og sitron. Lemon curd egner seg godt som kakefyll og som pålegg på toast. Du får kjøpt ferdig lemon curd hos Coop Mega.
Svi toppene med en crème brûlée-brenner til marengsen blir litt gyllen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn