Til hovedinnhold
julemat

Fargerike marengs med herlig peppermynte

Kaster du eggehvitene som du har til overs etter baking? Bruk dem til å lage julens aller søteste polkagris-marengs!

Fargerike marengs med herlig peppermynte

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

eggehviter

eplecidereddik eller hvitvinseddik

sukker

peppermynteolje

rød konditorfarge (se hvor mange dråper du syns du trenger)

grønn konditorfarge (se hvor mange dråper du syns du trenger)

Fremgangsmetode

Ha eggehviter, eddik og sukker i en ren bakebolle.
Eggehvitene må ikke inneholde noe av eggeplommen hvis du skal piske den stiv. Finnes det en ørliten dråpe eggeplomme i eggehviten vil ikke eggehvitene bli stive. Fettet fra eggeplommene forhindrer at hviten hever seg.
Visp til du har en seig og luftig marengs. Eddik gir en seig konsistens og en flott glans til de ferdigstekte marengsene.
Vend inn peppermynteolje.
Del porsjonen i to.
Vend forsiktig inn noen dråper rød og grønn konditorfarge i hver porsjon. Klarer du å ikke blande konditorfargen helt jevnt er det bare fint. Stripeeffekt gir marengsen et kult utseende.
Ha marengsen over i en sprøytepose og lag små pikekyss. Antallet avhenger av størrelsen.
Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Stek i ca. 1 time til marengsen lett kan fjernes fra bakepapiret.
Henger marengsen igjen i bakepapiret trenger den mer tid i ovnen. Ikke la deg friste til å heve temperaturen. Da ødelegger du marengsen og den blir bitter og brent fremfor sprø og lekker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆