I tiden før jul går det med mye egg til baking. Ofte trenger man flere eggeplommer enn hviter. Hva gjør man så med hvitene? Jo, man lager noe skikkelig godt!

Følger du disse 7 rådene, får du herlige marengs med polkastriper.

Polkastripete marengs med peppermynte på et fat.

De søte marengsene kan brukes som munnfriskere etter et tungt julemåltid. Mintsmaken vil definitivt gi en deilig frisk smak i munnen.

7 ting du bør vite for å lage marengs

 1. Det er særlig én ting du må passe godt på: Eggehvitene må ikke inneholde noe av eggeplommen hvis du skal piske den stiv. Finnes det en ørliten dråpe eggeplomme i eggehviten vil ikke eggehvitene bli stive. Fettet fra eggeplommene forhindrer at hviten hever seg.
 2. Vær sikker på at utstyret du bruker til pisking av eggehviter er helt rent. Ta en ekstra titt på vispen og bollen før du slipper eggehvitene oppi.
 3. Når du pisker eggehvitene, tilsetter du litt eddik for å få en seig konsistens. Den gir også flott glans til de ferdigstekte marengsene.
 4. Når eggehvitene er pisket, vender du inn konditorfarge og mintdråper. Klarer du å ikke blande konditorfargen helt jevnt er det bare fint. Stripeeffekt gir marengsen et kult utseende.
 5. Ha marengsmassen over i en sprøytepose og form små munnfuller. Stek marengsen på lav varme i varmluft i ca en time eller til marengsen er helt tørr.
 6. Henger marengsen igjen i bakepapiret trenger den mer tid i ovnen. Ikke la deg friste til å heve temperaturen. Da ødelegger du marengsen og den blir bitter og brent fremfor sprø og lekker. 
 7. De ferdige marengsene oppbevares i lufttett boks. Utsettes de for fuktig romtemperatur kan de fort bli myke og da er moroa over. 
Polkastripete marens med peppermyntesmak på et fat.

Marengs er ikke vanskelig å lage, men trenger ganske lang tid i ovnen for å bli ferdige.

Polkastripete marengs med peppermynte

Dette trenger du:

 • 4 eggehviter
 • 1 ts eplecidereddik eller hvitvinseddik
 • 240 g sukker
 • 4 dråper peppermynteolje
 • rød og grønn konditorfarge

 

Slik gjør du:

 1. Ha eggehviter, eddik og sukker i en ren bakebolle.
 2. Visp til du har en seig og luftig marengs.
 3. Vend inn peppermynteolje.
 4. Del porsjonen i to.
 5. Vend forsiktig inn noen dråper rød og grønn konditorfarge i hver porsjon.
 6. Ha marengsen over i en sprøytepose og lag små pikekyss.
 7. Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Stek i ca. 1 time til marengsen lett kan fjernes fra bakepapiret.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE DESSERTER