Ingen anledning er for liten til å dra fram vaffeljernet. Enten du foretrekker grove vafler med salt tilbehør eller den klassiske varianten med søt topping, det finnes vafler for alle behov. 

Glutenfrie vafler med mindre sukker

Disse fristende og glutenfrie sjokoladevaflene har vi laget med mandelmel og kokosmel. Dette gjør at vaffelrøra oppfører seg ganske annerledes enn ved å bruke glutenfri melmiks eller vanlig hvetemel. Melet sveller mye og røra blir mye tykkere og mer kornete enn du er vant med. Det gjør ikke noe.

Kokosmelet gir fin smak og sødme til vaflene, noe som igjen gjør at du trenger mindre sukker enn i vanlige vafler. Du kan faktisk sløyfe sukkeret helt dersom du ønsker en mindre søt smak.

En annen ting du må være oppmerksom på er at disse glutenfrie vaflene stekes best ved lavere temperatur på vaffeljernet og en god del lenger steketid enn vanlig.

Resultatet blir myk og gjennomstekt kjerne og en sprø skorpe – akkurat slik vi synes nystekte vafler skal være.

Glutenfrie vafler med sjokolade og salt karamellsaus

Bær og iskrem frisker opp til den mektige smaken på sjokoladevaflene og den salte karamellsausen.

Genialt enkel karamellsaus

Nystekte vafler er godt i seg selv, men litt ekstra topping setter gjerne prikken over i-en. Med karamellpålegget Hapå i kjøkkenskapet er du kun to enkle steg unna en deilig salt karamellsaus.

Det er så enkelt som å varme opp fløte og Hapå i en kasserolle og deretter smake til med litt flaksalt. Enklere og bedre kan det nesten ikke bli!

Den geniale karamellsausen kan brukes på alt fra is og iskaker, til brownies, grillet frukt og nystekte vafler. 

Salt karamellsaus med Hapå, til glutenfrie vafler

Hapå, kremfløte og salt - enklere karamellsaus skal du lete lenge etter!

GLUTENFRIE VAFLER MED SJOKOLADE OG SALT KARAMELLSAUS

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 1,5 time
Porsjoner: 4

Vi har valgt å lage vaffelrøra med laktosefritt smør og laktosefri melk, men dersom du tåler laktose er det ingen grunn til å ikke bruke vanlig melk og smør.

Dette trenger du:

 • 4 egg
 • 0,5 dl sukker
 • 2 dl mandelmel
 • 1 dl kokosmel
 • 1 ss fiberhusk
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ss kakaopulver
 • 4 dl laktosefri lettmelk
 • 100 g laktosefritt smør, smeltet

 

Slik gjør du:

 1. Pisk egg og sukker luftig.
 2. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og halvparten av melken. Rør til slutt inn smeltet smør og la vaffelrøren svelle i 15-30 minutter.
 3. Spe på med resten av melken og varm vaffeljernet til litt over middels styrke (f.eks. til 4,5 på en skala mellom 1 og 7).
 4. Pensle med litt smeltet smør eller nøytral olje og hell på en øse vaffelrøre. Ikke legg hele tyngden av lokket på med en gang – da tyter all røra ut på sidene. Stek vaflene ca. 12-15 minutter.

Server de nystekte sjokoladevaflene med friske bær, iskrem og deilig salt karamellsaus.

 

SALT HAPÅ-SAUS

Karamellsausen kan lages med laktosefri kremfløte, men siden Hapå inneholder melkepulver vil denne sausen ikke egne seg for de med melkeallergi.

Dette trenger du:

 • 1 dl kremfløte
 • 2 dl Hapå
 • 1 ts grovt flaksalt

 

Slik gjør du:

 1. Varm opp fløten i en kasserolle på middels sterk varme.
 2. Rør inn karamellpålegget til det smelter og sausen blir jevn og tyktflytende.
 3. Smak til med salt.

Tips!

Dersom du ikke får spist alle vaflene med en gang kan vaffelrøren oppbevares opp til en uke i kjøleskapet. Den kan også fryses ned til bruk en annen dag du får lyst på nystekte sjokoladevafler.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE DESSERTER