Her har vi laget gelégodteri med bringebærsmak, men du kan gjerne bruke andre bær som jordbær, bjørnebær eller blåbær. Eller en blanding, så blir det skogsbær-godteri.

Mer glad i frukt? Da kan du lage fruktpuré istedenfor bærpuré som base til godteriet. Bruk samme mengde frukt, for eksempel eple eller pære og kok det til det er mykt. Følg samme fremgangsmåte videre.

Oppskrift på hjemmelaget godteri med bringebærsmak.

Du kan bruke nesten alle typer frukt og bær i gelégodteri, bortsett fra kiwi (som inneholder enzymer som gjør at gelatinen ikke stivner). Prøv deg fram og lag godteri i mange fine farger.

Bruk naturlige råvarer i godteri

Vi kan ikke påstå at hjemmelaget gelégodteri er sunnere enn det du får kjøpt i butikken, men det er definitivt mye morsommere å lage det selv enn å plukke med seg en pose fra butikken. Og så smaker det supergodt!

Noe særlig tidkrevende er det heller ikke. Etter at bærene er blandet sammen med sukker og gelatin skal blandingen stå til avkjøling et par timers tid, eller natten over.

Velg godteriformen selv

Når det kommer til utformingen av godteriet velger du helt selv om du vil lage ruter som vi har gjort eller om du vil stikke ut morsomme figurer med små pepperkakeformer. Det går også an å bruke former i silikon til å lage godteriene i. Her er det mange muligheter!

Oppbevar godteriet en lufttett boks på et kjølig sted, og det er holdbart i en uke eller to.

Oppskrift på hjemmelaget godteri med bringebærsmak

Hjemmelaget godteri smaker godt og ser kjempefint ut i godteskålen. Det er også en veldig fin vertinnegave!

Hjemmelaget godteri med bringebærsmak

Dette trenger du til 40-50 godteribiter:

 • 200 g bringebær, frosne eller ferske
 • 2 ½ dl vann
 • 15 gelatinplater
 • 500 g sukker + ekstra til å dyppe i
 • 15 g sitronsyre

Slik gjør du:

 1. Tin bringebærene om du bruker frosne bringebær. Kok opp vann og bringebær, og jevn med en stavmikser. Sil av frøene og mål opp at du sitter igjen med 2 ½ dl væske.
 2. Legg gelatinplatene i bløt i et par minutter.
 3. Kok opp sukker og sitronsyre sammen med væsken. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør gelatinen inn i sukkerblandingen.
 4. Dekk en form på ca 20x30 cm med bakepapir og hell massen over. Sett blandingen kaldt. Stivner på ca. 5 timer.
 5. Når blandingen er stivnet kan du stikke ut morsomme figurer med små pepperkakeformer, eller dele blandingen i terninger. Dypp bitene i sukker på alle sidene.
 6. Oppbevar godteriet kjølig, gjerne i en beholder med litt lufting.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE DESSERTER