Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Hjemmelaget iskrem med bringebær, mandler og sjokolade

Is + bær = sommer! Du trenger ikke iskremmaskin for å lage sommerens aller beste iskrem med bringebær og sjokolade.

Hjemmelaget iskrem med bringebær, mandler og sjokolade

15min / 8t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

sukker

eggeplommer

eggehviter

kremfløte

mandelflak

bringebær

mørk sjokolade 70%

Dette trenger du til sirup:

sukker

vann

vaniljestang (splittet på langs)

bringebær

Fremgangsmetode

Lag sirup ved å koke opp sukker og vann. Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene. Mos bringebærene og la dette koke ca 10-15 minutter til du har en sirup. Sil blandingen og la sirupen kjøles ned.

Slik lager du iskrem

Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer.
I en annen skål pisker du eggehvitene stive og i en tredje skål pisker du fløten til krem.
Bland forsiktig eggedosis med kremen og vend så inn eggehvitene.
Vend mandelflak og friske bringebær inn i iskremen. Ha dette over i en form.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Halvparten av bringebærsirupen og halvparten av sjokoladen heller du over isen i tynn stråle i sikk-sakkmønster. Med en gaffel vender du inn sirupen slik at du får et fint mønster i isen. Resten av sjokoladen helles på toppen.
Dekk isen med plastfolie og sett den i fryseren til den stivner. Dette tar ca 6-8 timer.
Server isen i stykker med resten av bringebærsirupen og noen hele bringebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆