Til hovedinnhold
kaker

Enkel iskake med pasjonsfrukt og bringebær

Iskake egner seg godt både som dessert og på kakebordet. Og denne iskaken med frisk pasjonsfruktparfait og deilig sjokoladebunn er faktisk ikke så vanskelig å lage.

Enkel iskake med pasjonsfrukt og bringebær

10min / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til bunnen:

mørk sjokolade

smør

hakkede hasselnøtter

digestive kjeks

Dette trenger du til pasjonsfruktparfait:

pasjonsfrukter (modne)

eggeplommer

sukker

kremfløte

bringebær

Dette trenger du til sirup og pynt:

pasjonsfrukter

sukker

vann

sitronsaft

sitronmelisse

friske bringebær

Fremgangsmetode

Smelt sjokoladen over vannbad.
Smelt smør.
Finhakk nøtter og kjeks i en kjøkkenmaskin. Bland inn smeltet sjokolade og smør. Fyll massen i en smurt 22-24 cm form. Silikonkakeformer er bra.
Del pasjonsfruktene i to, og med en skje skraper du ut innholdet. Ha dette over i en sil. Press mest mulig saft ut. Saften tar du vare på.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen skål pisker du kremfløten.
Vend eggedosis og pasjonsfruktsaft inn i kremen.
Ta ut kakeformen og hell parfaitmiksen over. Press noen bringebær ned i parfaitmiksen. Dekk til med plast og sett i fryseren.
Lag pasjonsfruktsirup. Press saften ut av pasjonsfruktene på samme måte som du gjorde med iskaken. Kok opp saften sammen med sukker og vann. Smak til med sitronsaft og avkjøl.
Ta ut iskaken femten minutter før servering. Hell over sirup, og pynt med sitronmelisseblader og masse bringebær. Dryss evt litt melis over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆