Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Kokosboller uten sukker

Hard utenpå, men myk inni. Søtt, men ikke for syndig. Kokosbollen er som en liten gavepakke for alle som er glade i godt, men ikke har lyst på for mange kalorier. Disse er uten sukker og uten laktose hvis du velger melkefri sjokolade.

Kokosboller uten sukker

3t 20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

eggehviter

sukrinmelis (eller annen søtning tilsvarende 3 ss sukker)

gelatin

vann

mørk sjokolade 70% (eller sukkerfri mørk sjokolade)

kokos

Fremgangsmetode

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Stivpisk eggehvitene luftige og hvite. Tilsett sukrinmelis.
Smelt gelatinplatene etter anvisning på pakken og hell i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Sett det kaldt i et par timer til det er helt stivnet.
Del opp i ca. 12 boller. Smelt sjokolade, avkjøl noe (pass på at sjokoladen ikke stivner igjen) og dypp bollene forsiktig i. Du kan også bruke en skje til å helle sjokolade over bollene.
Strø eventuelt kokos over til slutt, og sett kokosbollene kjølig i en times tid.
Kokosbollene er laktosefrie så lenge sjokoladen er uten melk/melkepulver. De fleste mørke sjokolader er uten melk. Se på næringsinnholdet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆