Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Smuldrepai med bær er perfekt hverdagskos

Får du plutselig gjester eller rammes av akutt søtsug, er det greit å ha en enkel og rask kakeoppskrift for hånden. Da er smuldrepai med bær perfekt.

Smuldrepai med bær er perfekt hverdagskos

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

hvetemel (bytt gjerne ut litt av hvetemelet med havregryn)

smør

bær (gjerne en blanding av blåbær, bringebær, rips og bjørnebær)

sukker

potetmel

sukker (til å sukre bærene, kan sløyfes hvis bærene er søte)

Dette trenger du til vaniljesaus:

kremfløte

eggeplommer

sukker

vaniljesukker

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225 grader.
Bland mel og sukker i en bolle. Skjær smøret i terninger og bland det i. Kna med fingrene til en fin masse.
Bland bær, sukker og potetmel i en ildfast form og fordel smuldredeigen over bærene.
Stek på midterste rille i ovnen i 15–20 min.

Slik lager du vaniljesaus

Pisk fløten. Visp i eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Server sausen til paien.
PS! Du kan også servere vaniljeis eller vaniljekesam til smuldrepaien.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆