Opprinnelig kommer kokosbollene fra Danmark. Tidlig på 1800-tallet ble disse laget med pisket krem, derav det danske navnet fløtebolle.

For å kunne forlenge holdbarheten ble de senere laget med eggehviter slik de også blir nå. Dette ble også gjort for at sjokoladetrekket skulle holde seg bedre og kokosbollen skulle kunne tåle en trøkk.

<<LES OGSÅ: Lyst på en litt sunnere kokosbolle? Lag disse deilige kokosbollene uten sukker. >>

Is + kokosbolle

I Danmark brukes kokosboller gjerne sammen med iskrem som i ”Gammeldags isvaffel” der en isvaffel fylles med iskuler, så et lag pisket krem, litt syltetøy og på toppen presses en kokosbolle ned i kremen med bunnen opp. Det er den ultimate iskremopplevelsen. Prøv det!

Kokosboller med bringebærfyll på mørkt fat,

det er bare fantasien og din egen smak som setter grensen for hva du kan smaksette kokosbollene dine med. Vi har valgt et friskt fyll av bringebær og tørkede jordbær på toppen. Kjempegodt!

Trendy kokosboller

De siste årene har kokosbollen fått en makeover. Nå lages kokosboller med spennende smaker som lakris og bær, og kokosbollene er dyppet i mørk eller hvit sjokolade.

Den kjeksbaserte bunnen kan også lages på forskjellige måter, noen lager dem til og med av marsipan. Vi har valgt salte kjeks for å balansere det søte. Skikkelig godt!

Forskjellige smaker

Hvorfor ikke lage flere smaker på en gang? Du kan dele eggehvitefyllet i to og smaksette det med forskjellig smaker.

Velger du mørkt sjokoladetrekk til halve porsjonen, kan du jo velge hvit sjokolade til den andre delen. Man kan drysse kokos, frysetørkede bær, lakrispulver og nøtter over. Bare fantasien setter grenser.

Prøv våre deilige koskoboller med frisk bringebærkrem, mørk sjokolade og tørket jordbær på toppen. Vi lover kokosbollelykke på høyt nivå!

Kokosboller med bringebærfyll.

Når du tar en bit av denne kokosbollen, kommer det deilige rosa bringebærfyllet til syne. Og så smaker det så godt!

Kokosboller med bringebær

Tid: 1 ½ time

Dette trenger du til ca 20 små kokosboller:

 • 150 g frosne bringebær
 • 6  gelatinplater + vann til bløtlegging
 • 4 eggehviter, romtemperert
 • 300 g sukker
 • 20 små kjeks
 • 200 g kokesjokolade
 • 1 ss kokosolje eller delfiafett
 • tørket bringebær til pynt

 

Slik gjør du:

 1. Legg bringebærene i en liten kjele og hell på vann så det så vidt dekker. Kok opp og la det putre i ca 10 minutter. Jevn massen med en stavmikser og sil gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene. Ha pureen tilbake i gryta og kok den ned til det bare er ½ dl igjen.
 2. Bløtlegg gelatinplatene i vann i 5 minutter. Knyst ut vannet og bland det inn i den varme bringebærpuréen. Visp gelatinen godt ut. Avkjøl helt.
 3. Pisk romtempererte eggehviter stive med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt. Pisk til massen er blank og stiv. Ca 15 minutter.
 4. Hell bringebær- og gelatinmassen i marengsen under pisking. Pisk til det er helt utblandet, og hell så marengsen over i en sprøytepose. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en brød- eller frysepose og klippe hull i enden. Legg posen kaldt i 30 minutter.
 5. Sett en stekerist over et vanlig stekebrett kledd med bakepapir. Fordel kjeksene utover risten. Sprøyt små topper på hver kjeks. Sett kjølig til kokosbollene stivner litt.
 6. Smelt sjokolade sammen med kokosolje over vannbad. Pass på så det ikke kommer vann eller damp i sjokolademassen.
 7. Hell den smeltede sjokoladen over kokosbollene. La overflødig sjokolade renne ned under risten. Pynt med tørkede bringebær.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE DESSERTER