Riskrem er en tradisjonell skandinavisk juledessert laget av risgrøt, pisket krem og vanilje. Noen bruker faktisk halvsmeltet vaniljeis i steden for pisket krem. Men pisket krem gir det luftigste resultatet!

I Norge serverer vi gjerne riskrem med rød saus. I Danmark og Sverige er det vanlig å blande inn hakkede mandler, mens her i Norge er det vanlig å gjemme én skåldet mandel på samme måte som i risengrynsgrøt. Den som finner mandelen får gjerne en ”mandelgave”, som for eksempel en marsipangris.

Den beste riskremen

I Sverige er det også vanlig å blande inn konsentrert appelsinsaft eller appelsinbiter – til appelsinriskrem. Danskene pleier å servere den med kirsebær eller kirsebærsaus.

Her har vi plukket det beste fra de skandinaviske landene for å lage den beste og mest luksuriøse juledesserten. Og hva gir vel mer julefølelse enn marsipan? Selvsagt må vi ha med marsipan i juledesserten. Vi har raspet og vendt inn deilig marsipan sammen med hakkede mandler i den ferdige riskremen.

Riskrem med marsipan og kirsebær i en dyp skål.

Server riskremen i dine flotteste skåler og nyt den deilige avslutningen på julemiddagen.

Marsipan gir luksusfølelse

Marsipan er selvskreven i jula, enten du lager julekonfekt selv eller kjøper den i butikken. Marsipan består av to hovedingredienser; sukker og mandler.

Det som karakteriserer marsipan av god kvalitet er et høyt innhold av mandler, minimum 50 prosent, og at disse mandlene er av god kvalitet. 

<<LES OGSÅ: Har du lyst til å lære et skikkelig bra triks for å lage kul juletrekonfekt? Se hvor enkelt du gjør det i denne filmen.>>

Alle gode ting er tre i riskrem

I tillegg til sødmen fra marsipanen og knas fra nøttene, har vi tilført litt friskhet og syre for å få denne riskremen helt perfekt. Istedenfor rød saus har vi brukt hele, marinerte kirsebær som er både søte og syrlige.

Resultatet blir en fyldigere riskrem som ingen klarer å si nei til -  selv om de er aldri så mette etter julemiddagen!

Riskrem med Odense Ekte marsipan og hele kirsebær.

Raspet marsipan gir en fantastisk fylde og sødme til riskremen, og gjør den til en skikkelig luksusavslutning på julemiddagen. Vi har brukt ODENSE Ekte marsipan for et ekstra vellykket resultat.

(Kilde:Wikipedia og Odense)

Luksus-riskrem med marsipan og kirsebær

 • 500 g ferdigkokt risgrøt
 • 3 dl kremfløte
 • 1 vaniljestang
 • 70 g ODENSE Ekte Marsipan
 • 50 g skåldede mandler
 • 1 glass kirsebær i lake

 

Slik gjør du:

 1. Pisk kremen luftig sammen med vaniljefrø fra vaniljestangen
 2. Bland inn den ferdigkokte risgrøten til du har fått en tykk konsistens
 3. Riv marsipanen med et grovt rivjern.
 4. Skåld mandlene ved å legge dem i kokende vann et minutt. Klem dem ut av skallet. Grovhakk mandlene.
 5. Vend inn raspet marsipan og grovhakkede mandler i riskremen. 

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE DESSERTER